Loading...

Zorgverzekering IJmuiden Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in IJmuiden. Veel gekozen partijen zijn Achmea, VGZ, CZ, OHRA, FBTO. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Past de geldende polis bij jouw situatie? Met medewerking van de slimme zorgvergelijker kan je rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen als bijv. homeopathie en fysiotherapie. Het overstappen is binnen 5 minuten gepiept.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is best niet makkelijk. Feiten zoals Zorgplicht en Ingezetene zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van Promovendum of Ohra tot o.a. DSW en Univé. Hoe ontdek ik een betaalbare polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker achterhaal je vlug en gemakkelijk een geschikte verzekering die overeenkomt met je zorgwensen. Problemen? Op deze pagina spot je handige details met betrekking tot de naturapolis, eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering. Zie ook meer over Hollandsche Rading zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in IJmuiden? De prijzen van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels onze vergelijker – met bruikbare filters – spot jij direct welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA, Besured is in de regel een natura- of budgetpolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-ijmuiden


Betrouwbare zorgpolis in IJmuiden?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Groesbeek afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Interpolis, United Consumers, Bewuzt, Univé. Op deze pagina tref je veel besproken begrippen die van belang zijn. Met deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutieverzekering kies je zelf je zorgaanbieders voor onder andere Bijziendheid of Exoftalmus, echter ook Naevus en Pylorushypertrofie. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (max €500). Jouw “win” is een goedkopere verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Velsen) of via een school. Het voordeel is een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in IJmuiden?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in IJmuiden of in deze buurt. Maar je doet dit veel rapper en nog effectiever op internet. Hier vind je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. achttien behandelingen).
 7. Bepaal de dekking aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld United Consumers augustus 2022) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in IJmuiden?

De basisverzekering betaalt veel zorgkosten in IJmuiden. Zodoende ben je standaard verzekerd voor bijv. Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis. Maar denk ook aan Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Ergotherapie. Controleer de voorwaarden van je huidige polis en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Verderop vind je een aantal veel voorkomende zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in IJmuiden wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: verifieer of jouw verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in IJmuiden. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in IJmuiden? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €30 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in IJmuiden moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er allerlei zorginstanties in en rondom Velsen. Bijvoorbeeld: ergotherapie, kraamzorg, logopedie, podotherapie en ook stoppen met roken, plastische chirurgie, audicien, psychologische zorg, haptonomie. De vergoedingen wisselen nogal bij Kiemer of ZorgDirect. Controleer de afspraken van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Neuraaltherapie.

Verzekeringskantoor in IJmuiden

Houd jij van face to face contact met betrekking tot een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in IJmuiden. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon kijkt naar jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van IJmuiden