Loading...

Zorgverzekering IJlst Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in IJlst. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, VGZ, FBTO, OHRA, CZ. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht deze bestaande verzekering nog met jouw situatie? Met medewerking van deze snelle zorgvergelijker kan jij snel en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden zoals EHBO-advies en geneesmiddelen. De overstap is binnen 2 minuten geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Snel overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is nogal niet eenvoudig. Zaken als Mantelzorg + Polisvoorwaarden zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van C4Me of National Academic tot o.a. CZdirect en VvAA. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij een zorgvergelijker achterhaal je vlug en probleemloos een geschikte verzekering die in lijn is met je individuele wensen. Hulp nodig? Op deze website bekijk jij bruikbare specificaties over de basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis, eigen risico. Zie ook meer over Hoeven zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in IJlst? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De premie hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. D.m.v. de vergelijk module – met bruikbare filters – tref jij binnen 1 minuut welke partij voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden is vaak een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-ijlst


Betrouwbare zorgpolis in IJlst?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Groenlo afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers, Univé. Op deze site bekijk je enkele variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners voor bijvoorbeeld Bijziendheid of Frühsommer Meningo Encephalitis, echter ook Landziekte en Ziekte van Ledderhose. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis ben je welkom bij enkel de deelnemende zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (niet meer dan €500). Het voordeel is een betaalbare verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra dekking voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Súdwest-Fryslân) of soms een school. Je ontvangt een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Soms is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in IJlst?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in IJlst of rondom deze plaats. Handig: het kan nog sneller en simpeler d.m.v. internet. Hier bekijk jij de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 9 per jaar).
 7. Selecteer de dekking voor lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn UMC Zorgverzekering juli 2022) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in IJlst?

Het basispakket staat garant voor veel zorgkosten in IJlst. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Medicijnen, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Huisarts en Verloskundige zorg, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie. Lees de kleine letters van jouw huidige verzekeraar en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar tref jij een paar erkende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in IJlst wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Het basispakket vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: controleer goed of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in IJlst. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in IJlst? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Enige uitzondering is een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €45 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in IJlst moet wel een contract hebben met je verzekeraar. Er zijn nog meerdere zorginstellingen in de gemeente Súdwest-Fryslân. Bijvoorbeeld: logopedie, podotherapie, diëtetiek, kraamzorg of stoppen met roken, psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie, apotheek. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij CZ of United Consumers. Bekijk de dekking van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Natuurlijke geneeswijzen.

Verzekeringskantoor in IJlst

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak m.b.t. jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in IJlst. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon bekijkt de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van IJlst