Loading...

Zorgverzekering IJhorst Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in IJhorst. Dit kan o.a. naar OHRA, CZ, VGZ, Achmea, Menzis. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om het huidige contract goed te bekijken. Past jouw huidige verzekering met jouw omstandigheden? Aan de hand van een innovatieve zorgvergelijker kan jij direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld huidbehandelingen of mindfulness. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd gedaan.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is best gecompliceerd. Feiten zoals Combinatiepolis of Zorginstituut Nederland vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van Avéro Achmea of Menzis tot o.a. HEMA en Zilveren Kruis. Hoe stap ik over naar een goedkope polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via de zorgvergelijker vind je vlug en gemakkelijk een geschikte verzekering die in lijn is met je wensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref je makkelijke adviezen over de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis, eigen risico. Of klik meteen verder naar Hoevelaken zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in IJhorst? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs komt tot stand door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. onze vergelijker – en de speciale filters – tref jij snel welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot en met eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Promovendum is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-ijhorst


Meest gekozen zorgpolis in IJhorst?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Groeningen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Univé, Bewuzt, Interpolis, United Consumers. Op deze site vind je een aantal begrippen waar je zeker op moet letten. Met deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor aandoeningen als Anafylaxie of Gerontofilie, en tevens voor bijv. Neurose en Prosopagnosie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra dekking voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, een gemeente (Staphorst) of soms een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op korting op de premie (korting van 5-10%). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in IJhorst?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in IJhorst of ergens in de buurt. Maar het kan nog sneller en eenvoudiger via internet. Op deze pagina bekijk jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 250).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 36 stuks per jaar).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is Stad Holland augustus 2022) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in IJhorst?

Jouw basisverzekering staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in IJhorst. Zo ben je standaard verzekerd voor o.a. Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist maar ook Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Ergotherapie. Inventariseer de voorwaarden van je actuele polis en zie meteen wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Hierna vind jij enige vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in IJhorst wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? De basispolis vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: loop na of de assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Overijssel. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in IJhorst. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in IJhorst? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Enige uitzondering is een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €60 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in IJhorst zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorginstanties in en rondom Staphorst. Zoals podotherapie, ergotherapie, logopedie, kraamzorg of audicien, stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Ditzo en Zilveren Kruis. Check de dekking van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Natuurgeneeskunde.

Verzekeringskantoor in IJhorst

Wil je het liefstface to face contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in IJhorst. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige controleert jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van IJhorst