Loading...

Zorgverzekering Idaerd Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Idaerd. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, Menzis, VGZ, CZ, FBTO. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Matcht jouw huidige dekking bij jouw situatie? Via de nuttige zorgvergelijker kan je snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld anticonceptie en mantelzorg. De overstap is razendsnel gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is best niet eenvoudig. Begrippen als Zorgverzekeraar + Tweedelijns zorg zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van Zorg en Zekerheid of National Academic tot o.a. Interpolis en Univé. Hoe stap ik over naar een betrouwbare verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Mede door de zorgvergelijker detecteer je gelijk en moeiteloos een geschikte verzekering die aansluit op je zorgwensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij handige specificaties aangaande de naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Hoek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Idaerd? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. De prijs kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Middels de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – spot jij direct welke organisatie in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot eind januari 2023. Nog meer besparen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-idaerd


Meest gekozen zorgpolis in Idaerd?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Griendtsveen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis. Verderop vind je een aantal variabelen die van belang zijn. Aan de hand van deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor o.a. Concentratiekampsyndroom of Diverticulitis, echter ook Myotonie en Urethritis. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een minder hoge premie. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra polis voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Leeuwarden) of wellicht een school. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Idaerd?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Idaerd of rondom deze plaats. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker op internet. Op deze pagina tref je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (o.a. 18 keer).
 7. Beslis over een vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is PMA november 2022) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Idaerd?

Jouw basisverzekering staat garant voor de meeste zorgkosten in Idaerd. Op die manier staat de verzekeraar garant voor zaken als Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist en tevens Ergotherapie, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Dieetadvies. Controleer de algemene voorwaarden van jouw actuele modules om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar lees jij meerdere veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Idaerd wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: loop na of je verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Idaerd. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Idaerd? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische reden of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €40 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Idaerd moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog meerdere zorginstanties in de regio Leeuwarden. Neem nou podotherapie, kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek maar ook audicien, haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek. De dekkingen lopen sterk uiteen bij CZ en Univé. Raadpleeg de condities van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Mondhygienist.

Verzekeringskantoor in Idaerd

Houd jij van face to face contact aangaande een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Idaerd. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur inventariseert jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Idaerd