Loading...

Zorgverzekering Hurdegaryp Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Hurdegaryp. Bijvoorbeeld naar CZ, FBTO, Menzis, VGZ, Achmea. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Klopt deze bestaande dekking met jouw behoeften? Aan de hand van de snelle zorgvergelijker kan men rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende dekkingen zoals osteopathie of mindfulness. Overstappen van aanbieder is razendsnel afgewerkt.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is nogal niet makkelijk. Feiten zoals Nominale premie en Tweedelijnszorg vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van Bewuzt of inTwente tot FBTO en Stad Holland. Hoe vind ik een professionele verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker achterhaal je vlug en zonder problemen een goede verzekering die spoort met jouw wensen. Is het lastig? Op deze pagina spot jij handige info met betrekking tot de aanvullende verzekering, eigen risico, restitutiepolis, basisverzekering, naturapolis. Zie ook meer over Hobrede zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Hurdegaryp? De kosten van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – spot je direct welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-hurdegaryp


Populaire zorgpolis in Hurdegaryp?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Greonterp afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Univé, Interpolis, Zilveren kruis. Hierna ontdek je belangrijke onderdelen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners voor o.a. Beroepsastma of Hartfalen, echter ook Paraffineverslaving en Shell-shock. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering ben je welkom bij minder zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (max €500). Het voordeel is een goedkope polis. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Tytsjerksteradiel) of mogelijk een opleiding. Je ontvangt een goedkoper tarief (korting van 5-10%). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hurdegaryp?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Hurdegaryp of rondom deze plaats. Maar je doet dit veel rapper en eenvoudiger via het internet. Onderstaand bekijk je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 36 keer p/jaar).
 7. Kies de dekking betreft brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld ONVZ augustus 2022) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Hurdegaryp?

Jouw basispolis vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Hurdegaryp. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Medisch specialist, Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Bekijk de kleine letters van de huidige dekking en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Hieronder tref jij enkele populaire zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Hurdegaryp wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? Het basispakket betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: check even of de assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Hurdegaryp. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Hurdegaryp? Contactlenzen en brillen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €50 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Hurdegaryp moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er vele zorgbedrijven in de buurt van Tytsjerksteradiel. Onder andere: kraamzorg, ergotherapie, logopedie, podotherapie of apotheek, plastische chirurgie, audicien, haptonomie, stoppen met roken. De dekkingen zijn erg wisselend bij Bewuzt en OZF. Bekijk de dekking van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Mindfulness voor mantelzorgers.

Verzekeringskantoor in Hurdegaryp

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact t.a.v. een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Hurdegaryp. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou omtrent verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider bespreekt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hurdegaryp