Loading...

Zorgverzekering Hunsel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Hunsel. Dit kan o.a. naar VGZ, Achmea, CZ, OHRA, FBTO. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Matcht jouw huidige polis met jouw wensen. Via een handige zorgvergelijker kan je vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden als manuele therapie plus medische hulp buitenland. Het overstappen is razendsnel afgewerkt.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is tamelijk niet eenvoudig. Feiten zoals Zorginstituut Nederland of Eerstelijns zorg vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van AnderZorg of National Academic tot o.a. FBTO en Zekur. Hoe stap ik over naar een goedkope polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van een zorgvergelijker vind je rap en gemakkelijk een aantrekkelijke verzekering die aansluit op de individuele wensen. Is het lastig? Hier bekijk je makkelijke details m.b.t. de eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering. Zie ook meer over Hitzum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Hunsel? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van ons vergelijk script – met uitgebreide functies – check je gelijk welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot januari 2023. Nog meer besparen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg betreft vaak een budget- of naturapolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-hunsel


Betrouwbare zorgpolis in Hunsel?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Grave afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Univé, Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers. Op deze pagina lees je meer over betekenisvolle aspecten waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorginstellingen waar je heen kunt. Met een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners voor o.a. Adrenogenitaal syndroom of Frühsommer Meningo Encephalitis, en tevens voor bijv. Ouderdomswrat en Sesquipedalofobie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een aantrekkelijke prijs. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra module voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Leudal) of wellicht een vereniging. Je krijgt een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hunsel?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Hunsel of in deze buurt. Let op: je doet dit veel rapper en gemakkelijker op internet. Onderstaand vind je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. achttien keer).
 7. Kies de uitbetalingen voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. OHRA december 2022) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Hunsel?

Jouw basispolis staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Hunsel. Hiermee worden kosten gedekt van o.a. Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Dieetadvies, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg. Lees de kleine letters van jouw huidige dekking en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Op deze pagina bekijk jij enkele erkende zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Hunsel wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: inventariseer of jouw verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Limburg. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Hunsel. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit het basispakket. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Hunsel? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €45 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Hunsel is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog allerlei verschillende types zorg in de gemeente Leudal. Denk aan: ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, logopedie of ook apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, audicien, haptonomie. De dekkingen wisselen nogal bij Delta Lloyd en United Consumers. Bekijk de kleine lettertjes van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Mindfulness cursus.

Verzekeringskantoor in Hunsel

Geef jij de voorkeur aan face to face contact inzake de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Hunsel. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider controleert je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hunsel