Loading...

Zorgverzekering Huizen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Huizen. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, FBTO, Achmea, VGZ, CZ. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Past jouw afgesloten polis bij jouw situatie? Aan de hand van de snelle zorgvergelijker kan iedereen nu, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als bijv. acnetherapie of beweegzorg. De overstap is in een paar minuutjes geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering op maat is redelijk complex. Feiten zoals SVB of Gecontracteerde zorg komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van AnderZorg of PNOZorg tot bijvoorbeeld Ditzo en VvAA. Hoe vind ik een goede polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij de zorgvergelijker bekijk je rap en ongecompliceerd een duidelijke verzekering die klopt met alle individuele wensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl check jij nuttige info over de restitutiepolis, naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Hijum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Huizen? De kosten van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. De premie kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Met onze vergelijker – met handige zoekfuncties – spot jij binnen 1 minuut welke assuradeur voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-huizen


Populaire zorgpolis in Huizen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Goudswaard afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis. Verderop bekijk je enkele aspecten die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorginstellingen voor aandoeningen als Blackhead of Dyspraxie, echter ook Metabole acidose en Silicose. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering ben je welkom bij minder zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (max €500). Het voordeel is een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra aanvulling voor tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, een gemeente (Huizen) of soms een onderwijsinstelling. Je ontvangt een goedkoper tarief (korting van 5-10%). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Huizen?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan is er een verzekeringskantoor in Huizen of omgeving. Maar je doet dit veel rapper en gemakkelijker op internet. Hier spot jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 12 per jaar).
 7. Neem besluit over de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. De Friesland augustus 2022) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Huizen?

Jouw basispolis compenseert veel zorgkosten in Huizen. Zodoende ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Huisarts, Ziekenhuis en tevens Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de algemene voorwaarden van je huidige dekking om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Op deze pagina check je meerdere gangbare zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Huizen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: controleer goed of je verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Huizen. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Huizen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €75 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Huizen is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Ook vind je vele zorgbedrijven in de streek Huizen. Denk aan: kraamzorg, podotherapie, logopedie, diëtetiek en ook audicien, plastische chirurgie, apotheek, haptonomie, psychologische zorg. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij Ditzo of Promovendum. Raadpleeg de condities van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Medische Hulp Buitenland.

Verzekeringskantoor in Huizen

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek inzake een zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Huizen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige checkt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Huizen