Loading...

Zorgverzekering Huisduinen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet een zorgverzekering hebben. In november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Huisduinen. Populaire keuzes zijn Menzis, OHRA, VGZ, Achmea, FBTO. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Matcht jouw afgesloten zorgverzekering met jouw omstandigheden? Aan de hand van een handige zorgvergelijker kan iedereen gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen als tandheelkundige hulp of chiropractie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is redelijk niet eenvoudig. Feiten zoals Overstappen en Zorgverzekeringswet (Zvw) zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van De Amersfoortse of Kiemer tot Interpolis en VGZ. Hoe stap ik over naar een passende verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van een zorgvergelijker vind je direct en makkelijk een goede verzekering die matcht met alle zorgbehoefte. Hulp nodig? Hier tref je makkelijke adviezen aangaande de basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Hieslum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Huisduinen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de zorgvergelijker – en de speciale filters – spot je gelijk welke verzekeraar voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum is in de regel een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-huisduinen


Veel gekozen zorgpolis in Huisduinen?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Gouderak afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Op deze site lees je meer over enkele onderdelen die van belang zijn. Via deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor problemen zoals Constitutioneel eczeem of Hanta-virus, en tevens voor bijv. Platvoeten en Voedselallergie en voedselintolerantie. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een betaalbare premie. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Den Helder) of soms een vereniging. Het voordeel is een goedkoper tarief (korting van 5-10%). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Huisduinen?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Huisduinen of rondom deze plaats. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker via het internet. Hierna bekijk jij een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn 12 behandelingen).
 7. Neem besluit over de uitkering aangaande brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is DSW augustus 2022) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Huisduinen?

De basisverzekering staat garant voor allerlei zorgkosten in Huisduinen. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Medicijnen, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Huisarts maar ook Logopedie, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Lees de algemene voorwaarden van jouw actuele verzekering om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Hieronder bekijk jij een paar populaire zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Huisduinen wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: controleer goed of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is er geen contract? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Huisduinen. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit het basispakket. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Huisduinen? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €30 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Huisduinen zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Er zijn nog vele soorten zorg in de gemeente Den Helder. Denk aan: ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, podotherapie maar ook audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken, haptonomie. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij HEMA en ZieZo. Raadpleeg de kleine lettertjes van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Medicijnen.

Verzekeringskantoor in Huisduinen

Heb jij het liefst een “echt” gesprek m.b.t. een zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Huisduinen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur bekijkt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Huisduinen