Loading...

Zorgverzekering Houtigehage Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Houtigehage. Veel gekozen partijen zijn Achmea, VGZ, Menzis, OHRA, CZ. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht de bestaande verzekering met jouw wensen. Geholpen door deze innovatieve zorgvergelijker kun je gelijk, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende modules als bijv. alternatieve geneeswijzen of zwangerschap en bevalling. De overstap is binnen 5 minuten gedaan.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is nogal moeilijk. Begrippen als Wlz of Drempelinkomen zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van Bewuzt of PMA tot aan De Goudse en United Consumers. Hoe vind ik een betaalbare polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels een zorgvergelijker detecteer je rap en eenvoudig een aantrekkelijke verzekering die spoort met je individuele wensen. Meer info? Hier spot je makkelijke specificaties ten aanzien van basisverzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Hiaure zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Houtigehage? De tarieven van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kun je al veel besparen. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De hoogte van de premie hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. D.m.v. de vergelijk module – met bruikbare filters – bekijk jij supersnel welke polis voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum, Anderzorg is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-houtigehage


Meest gekozen zorgpolis in Houtigehage?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Gorinchem afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis, Univé. Verderop vind je een aantal factoren waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor problemen zoals Ailurofobie of Diverticulitis, maar ook Levervlek en Ziekte van De Quervain. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een betaalbare polis. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, een gemeente (Smallingerland) of via een vereniging. Je ontvangt een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Houtigehage?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Houtigehage of ergens in de buurt. Let op: je doet dit veel rapper en duidelijker online. Onderstaand bekijk je onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (onder andere 36 stuks per jaar).
 7. Kies een vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. CZ augustus 2022) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Houtigehage?

De basisverzekering vergoedt allerlei zorgkosten in Houtigehage. Zodoende worden kosten gedekt van onder andere Huisarts, Ziekenhuis, Medicijnen, Medisch specialist maar ook Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Inventariseer de condities van jouw actuele verzekeraar om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website bekijk je enige veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Houtigehage is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Je basisverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: check even of je verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Houtigehage. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via het basispakket. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Houtigehage? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €40 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Houtigehage moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je een aantal soorten zorg in de gemeente Smallingerland. Bijvoorbeeld: podotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek maar ook audicien, psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij DSW of Zorg en Zekerheid. Check de afspraken van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Manuele therapie tot 18 jaar.

Verzekeringskantoor in Houtigehage

Houd jij van 1 op 1 contact inzake jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Houtigehage. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige checkt je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Houtigehage