Loading...

Zorgverzekering Houten Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je switchen van zorgverzekering in Houten. Dit kan o.a. naar VGZ, FBTO, OHRA, CZ, Achmea. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Klopt deze actuele zorgverzekering met jouw omstandigheden? Met behulp van de slimme zorgvergelijker kan men vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende verzekeringen zoals o.a. acupunctuur of alternatieve geneeswijzen. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd gedaan.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is best moeilijk. Zaken als Zorgpremie en Internet zorgverzekering zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van De Amersfoortse of Pro Life tot aan Interpolis en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van deze zorgvergelijker vind je direct en probleemloos een duidelijke verzekering die matcht met de individuele wensen. Kom je er niet uit? Hier vind je handige info m.b.t. de collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis, basisverzekering. Zie ook meer over Hezingen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Houten? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door de vergelijk module – met bruikbare filters – bekijk jij binnen 1 minuut welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Nog meer besparen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-houten


Meest gekozen zorgpolis in Houten?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Goor afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Bewuzt, Univé, Zilveren kruis. Hieronder vind je een aantal factoren die van belang zijn. Aan de hand van deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorginstellingen voor o.a. Darmkanker of Epileptisch insult, echter ook Oorlogstrauma en Watervrees. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een betaalbare premie. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra verzekering voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Houten) of soms een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Houten?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Houten of rondom deze plaats. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker via internet. Hier lees je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. 9 per jaar).
 7. Kies de uitkering t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn C4Me november 2022) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Houten?

Jouw basisverzekering betaalt de meeste zorgkosten in Houten. Daarmee staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenhuis, Medisch specialist. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Bekijk de polisvoorwaarden van je actuele verzekering en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder bekijk je enkele vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Utrecht.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Houten is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: verifieer of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Utrecht. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Houten. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basispolis. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Houten? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Houten zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorginstanties in de buurt van Houten. Denk aan: ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, podotherapie of plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien, haptonomie, stoppen met roken. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij Bewuzt en Zilveren Kruis. Controleer de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Zorgverzekering Manuele geneeskunde.

Verzekeringskantoor in Houten

Houd jij van 1 op 1 contact ten aanzien van jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Houten. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige inventariseert de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Houten