Loading...

Zorgverzekering Horst Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Horst. Veel gekozen partijen zijn Achmea, CZ, OHRA, VGZ, FBTO. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Past jouw geldende verzekering bij jouw situatie? Via deze handige zorgvergelijker kan je nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende verzekeringen zoals osteopathie / mindfulness. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering is vaak niet makkelijk. Begrippen als Tandartsverzekering en Verplicht eigen risico vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van De Amersfoortse of National Academic tot o.a. De Goudse en Salland. Hoe achterhaal ik een betrouwbare verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van een zorgvergelijker achterhaal je snel en gemakkelijk een goedkope verzekering die past bij alle behoeften. Problemen? Hier check je handige informatie m.b.t. de basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Heythuysen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Horst? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. De premie wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Door onze vergelijker – met uitgebreide functies – zoek je binnen 1 minuut welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-horst


Meest gekozen zorgpolis in Horst?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Goirle afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Interpolis, United Consumers, Univé. Op deze pagina lees je meer over belangrijke onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor o.a. Aziatische griep of Koliekpijn, maar ook Polydipsie en Usher-syndroom. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar minder ziekenhuizen/zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra polis voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Horst aan de Maas) of via een vereniging. Je ontvangt een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Horst?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Horst of in een omliggende plaats. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever via het internet. Onderstaand spot je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn twaalf per jaar).
 7. Bepaal de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is Bewuzt december 2022) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Horst?

De basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Horst. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medicijnen maar ook Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Logopedie. Check de voorwaarden van jouw actuele polis en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Op deze pagina lees jij enige veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Horst wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Advies: inspecteer of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Limburg. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Horst. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Horst? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €55 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Horst is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Er zijn nog allerlei zorginstellingen in de gemeente Horst aan de Maas. Neem nou kraamzorg, ergotherapie, logopedie, podotherapie en plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek, psychologische zorg, haptonomie. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij DSW of ZieZo. Raadpleeg de voorwaarden van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Mantelzorg.

Verzekeringskantoor in Horst

Wil je het liefstpersoonlijk contact met betrekking tot een zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Horst. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou omtrent hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige kijkt naar je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Horst