Loading...

Zorgverzekering Hornhuizen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Hornhuizen. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, Menzis, Achmea, CZ, VGZ. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Matcht jouw afgesloten polis bij jouw situatie? Via een praktische zorgvergelijker kan iedereen snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen als bijv. tandheelkundige hulp / oefentherapie. Overstappen van polis is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Hulp bij overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is vaak niet eenvoudig. Zaken als Zorgpas en Gecontracteerde zorg zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Promovendum of PMA tot bijvoorbeeld FBTO en United Consumers. Hoe vind ik een professionele aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Met behulp van onze zorgvergelijker detecteer je rap en gemakkelijk een geschikte verzekering die aansluit op jouw zorgbehoefte. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref jij handige adviezen aangaande de eigen risico, naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Heusden zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Hornhuizen? De prijzen van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. De prijs kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via de polisvergelijker – met uitgebreide functies – spot jij snel welke verzekering voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA is vaak een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-hornhuizen


Veel gekozen zorgpolis in Hornhuizen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Goes afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis. Verderop bekijk je nuttige begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Carotisstenose of Dwergfactor, maar ook Korsakov-syndroom en Verwonding. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar minder zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare premie. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, een gemeente (De Marne) of juist een school. Je ontvangt een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). Soms is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hornhuizen?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Hornhuizen of omgeving. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via het internet. Onderstaand bekijk jij de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn 12 keer p/jaar).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. Avéro Achmea december 2022) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Hornhuizen?

Jouw basispakket dekt de meeste zorgkosten in Hornhuizen. Daarmee worden kosten gedekt van zaken als Medisch specialist, Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg. Inventariseer de kleine letters van de huidige verzekering en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar spot je een aantal veel voorkomende zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Hornhuizen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: controleer goed of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Hornhuizen. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Hornhuizen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €70 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Hornhuizen is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Ook vind je vele zorginstellingen in en rondom De Marne. Zoals podotherapie, logopedie, ergotherapie, diëtetiek of ook audicien, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, haptonomie. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Avéro Achmea of Univé. Check de condities van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Mandibulair repositie apparaat.

Verzekeringskantoor in Hornhuizen

Wil je het liefsteen “echt” gesprek met betrekking tot je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Hornhuizen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou omtrent pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider bekijkt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hornhuizen