Loading...

Zorgverzekering Hoornsterzwaag Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Rond november tot en met december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Hoornsterzwaag. Veel gekozen partijen zijn Menzis, Achmea, FBTO, VGZ, OHRA. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Klopt deze afgesloten zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Via deze snelle zorgvergelijker kun jij snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen als bijv. chiropractie en huidtherapie. Overstappen van aanbieder is echt zo afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Probleemloos overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is nogal frustrerend. Termen als Internet zorgverzekering + Keuzevrijheid vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van Bewuzt of PMA tot bijvoorbeeld Ik en United Consumers. Hoe vind ik een aantrekkelijke polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van een zorgvergelijker achterhaal je snel en ongecompliceerd een betrouwbare verzekering die past bij de wensen. Is het lastig? Op deze website vind jij nuttige gegevens m.b.t. de naturapolis, basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Heukelum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Hoornsterzwaag? De prijzen van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs hangt af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels de polisvergelijker – en de speciale filters – zoek jij binnen enkele minuten welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-hoornsterzwaag


Veel gekozen zorgpolis in Hoornsterzwaag?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze partijen met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Goënga afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Bewuzt. Op deze site ontdek je cruciale onderdelen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners voor bijvoorbeeld Degeneratieve ziekte of Hidradenitis suppurativa, echter ook Miltvuur en Triskaidekafobie. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar een stuk minder zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (niet meer dan €500). Je profiteert van lagere maandlasten. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra polis voor fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Heerenveen) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je krijgt een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hoornsterzwaag?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Hoornsterzwaag of omgeving. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker online. Hieronder vind je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. 12 behandelingen).
 7. Neem besluit over de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn De Amersfoortse november 2022) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Hoornsterzwaag?

De basisverzekering staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Hoornsterzwaag. Zodoende ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Huisarts, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer en tevens Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Bekijk de polisvoorwaarden van jouw huidige modules om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar bekijk jij meerdere gangbare zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Hoornsterzwaag wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: controleer goed of jouw assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Hoornsterzwaag. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Hoornsterzwaag? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €70 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Hoornsterzwaag moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Er zijn nog een aantal verschillende types zorg in de gemeente Heerenveen. Denk aan: diëtetiek, podotherapie, ergotherapie, logopedie of ook apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie, haptonomie. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij De Goudse of ZieZo. Check de kleine lettertjes van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgverzekering Malariapreventie.

Verzekeringskantoor in Hoornsterzwaag

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact ten aanzien van jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Hoornsterzwaag. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur inventariseert de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hoornsterzwaag