Loading...

Zorgverzekering Hoorn Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Hoorn. Bijvoorbeeld naar Achmea, CZ, OHRA, VGZ, Menzis. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Matcht de afgesloten polis met jouw behoeften? Via onze innovatieve zorgvergelijker kan je gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen zoals preventieve zorg + kraamzorg. De overstap is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is redelijk complex. Termen als Natura zorgverzekering + CVZ zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van Besured of National Academic tot aan Ditzo en ZieZo. Hoe achterhaal ik een voordelige aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via de zorgvergelijker bekijk je gelijk en ongecompliceerd een geschikte verzekering die overeenkomt met jouw zorgbehoefte. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees je nuttige details m.b.t. de basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Heteren zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Hoorn? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – inclusief handige filters – tref jij supersnel welke verzekering de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured, Promovendum betreft vaak een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-hoorn


De beste zorgpolis in Hoorn?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Godlinze afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt, Univé. Hieronder lees je meer over een aantal variabelen die extra belangrijk zijn. Met deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Met een restitutiepolis heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Chlamydia of Hysterie, maar ook Plekjes van Fordyce en Uitzaaiing. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt zodra je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (max €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra verzekering voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Hoorn) of wellicht een onderwijsinstelling. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten matchen niet standaard met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hoorn?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Hoorn of in deze buurt. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger op internet. Hier spot jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere negen behandelingen).
 7. Kies een vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is Zorg en Zekerheid oversluiten) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Hoorn?

Het basispakket vergoedt de meeste zorgkosten in Hoorn. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medicijnen en Wijkverpleging, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies. Bekijk de voorwaarden van jouw actuele verzekeraar om te zien wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop bekijk je enige gangbare zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Hoorn wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Het basispakket staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: loop na of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Hoorn. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Hoorn? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van een paar tientjes per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Hoorn moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er velerlei zorginstellingen in de buurt van Hoorn. Denk aan: kraamzorg, podotherapie, ergotherapie, logopedie of stoppen met roken, audicien, apotheek, haptonomie, plastische chirurgie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij HEMA of Salland. Bestudeer de condities van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Maagverkleining.

Verzekeringskantoor in Hoorn

Wil je het liefstface to face contact inzake een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Hoorn. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist inventariseert jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hoorn