Loading...

Zorgverzekering Hooghalen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Hooghalen. Veel gekozen partijen zijn CZ, OHRA, Achmea, FBTO, VGZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Klopt deze geldende polis met jouw omstandigheden? Met behulp van onze handige zorgvergelijker kan jij gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende dekkingen zoals o.a. chiropractie plus huidtherapie. De overstap is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Gratis overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is soms frustrerend. Feiten zoals Zorgpremie en Zorgverzekering zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Bewuzt of ONVZ tot o.a. Ik en Zekur. Hoe stap ik over naar een goede polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels onze zorgvergelijker achterhaal je rap en makkelijk een aantrekkelijke verzekering die aansluit op je zorgwensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind je handige informatie over de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, restitutiepolis, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Herpen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Hooghalen? De premies van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. De kostprijs hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – met bruikbare filters – spot je binnen 1 minuut welke verzekering de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-hooghalen


Populaire zorgpolis in Hooghalen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Gieterveen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis. Op deze site vind je nuttige aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorginstellingen voor aandoeningen als Chorea of Hepatitis C, echter ook Polydipsie en Trichotillomanie. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Midden-Drenthe) of soms een school. Je hebt recht op korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hooghalen?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Hooghalen of in een omliggende plaats. Maar dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger d.m.v. internet. Hieronder check je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 12 per jaar).
 7. Kies de dekking aangaande brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. United Consumers oversluiten) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Hooghalen?

De basisverzekering compenseert een groot deel van de zorgkosten in Hooghalen. Hiermee ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medicijnen en tevens Revalidatiezorg, Logopedie, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg. Check de polisvoorwaarden van je actuele dekking en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Op onze website vind jij meerdere veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Hooghalen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: verifieer of jouw assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Hooghalen. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit het basispakket. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Hooghalen? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Enige uitzondering is een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €65 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Hooghalen moet wel een contract hebben met je verzekering. Er zijn nog allerlei zorgbedrijven in de regio Midden-Drenthe. Neem nou logopedie, diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg of psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij HEMA of VGZ. Bestudeer de kleine lettertjes van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgverzekering Logopedie.

Verzekeringskantoor in Hooghalen

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek inzake een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Hooghalen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur bekijkt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hooghalen