Loading...

Zorgverzekering Hoogezand Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Hoogezand. Veel gekozen partijen zijn OHRA, Menzis, Achmea, FBTO, CZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Klopt jouw actuele verzekering met wat jij belangrijk vindt? Via een scherpe zorgvergelijker mag ook jij vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen zoals o.a. dieetadvies en oefentherapie. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Gratis overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is best complex. Feiten zoals Gemoedsbezwaarden of Aanvullende zorg zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van AnderZorg of PMA tot aan De Goudse en Zekur. Hoe ontdek ik een goedkope verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via onze zorgvergelijker achterhaal je rap en makkelijk een geschikte verzekering die klopt met je zorgwensen. Is het lastig? Op deze pagina lees jij bruikbare gegevens m.b.t. de naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Hernen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Hoogezand? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De premie hangt af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. de polisvergelijker – en de speciale filters – bekijk jij binnen 1 minuut welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden, Besured is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-hoogezand


Veel gekozen zorgpolis in Hoogezand?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Gieten afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, United Consumers. Op deze pagina vind je enkele factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je zorginstellingen voor bijvoorbeeld Congenitale sferocytose of Ehlers-Danlos-syndroom, maar ook Ontwikkelingsstoornis en Syndroom van Asperger. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een betaalbare verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra module voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Hoogezand-Sappemeer) of via een hogeschool / universiteit. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). In de regel is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hoogezand?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Hoogezand of in een omliggende plaats. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger via internet. Hieronder spot je onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 18 behandelingen).
 7. Bepaal de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. UMC Zorgverzekering oversluiten) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Hoogezand?

De basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Hoogezand. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts en Dieetadvies, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging. Lees de algemene voorwaarden van je huidige verzekeraar om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar tref jij een aantal gangbare zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Hoogezand wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: loop na of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Hoogezand. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basispolis. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Hoogezand? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische reden of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €45 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Hoogezand moet wel een contract hebben met je verzekering. Daarnaast zijn er velerlei zorginstellingen in de regio Hoogezand-Sappemeer. Onder andere: kraamzorg, logopedie, ergotherapie, podotherapie en audicien, haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij C4Me en Zorg en Zekerheid. Bestudeer de afspraken van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Logeerhuis.

Verzekeringskantoor in Hoogezand

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek ten aanzien van een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Hoogezand. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist bekijkt de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hoogezand