Loading...

Zorgverzekering Hoogeveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Hoogeveen. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, CZ, FBTO, OHRA, Achmea. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Past deze actuele zorgverzekering bij jouw situatie? Via de innovatieve zorgvergelijker kan men direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen als bijv. steunzolen en fysiotherapie. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is vaak gecompliceerd. Zaken als Drempelinkomen of Verplicht eigen risico zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van Zorg en Zekerheid of PNOZorg tot bijv. HEMA en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een professionele verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via deze zorgvergelijker bekijk je direct en eenvoudig een duidelijke verzekering die in lijn is met je behoeften. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk je handige info met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Herkingen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Hoogeveen? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De prijs komt tot stand door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met de vergelijk module – met uitgebreide functies – spot jij supersnel welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is in de regel een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-hoogeveen


Veel gekozen zorgpolis in Hoogeveen?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Giessenburg afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Univé, United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis. Op deze pagina vind je cruciale aspecten waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis kies je zelf je zorginstellingen voor onder andere Carpaaltunnelsyndroom of Dysmaturiteit, echter ook Kleptofobie en Posttraumatische stress-stoornis. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij minder zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (de max is €500). Het voordeel is lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra polis voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, gemeente (Hoogeveen) of mogelijk een vereniging. Het voordeel is een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hoogeveen?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Hoogeveen of in deze buurt. Handig: het kan nog sneller en eenvoudiger via internet. Hier check je onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 250).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (o.a. achttien keer p/jaar).
 7. Selecteer de uitkering betreft lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld Stad Holland oversluiten) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Hoogeveen?

Jouw basispakket compenseert de meeste zorgkosten in Hoogeveen. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis en tevens Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg. Check de condities van jouw actuele polis en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website vind jij meerdere gangbare zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Hoogeveen wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: loop na of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Hoogeveen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basispolis. Uitzonderingen zijn: jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Hoogeveen? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €50 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Hoogeveen is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorginstellingen in de regio Hoogeveen. Denk aan: podotherapie, ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg of ook plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie, audicien, psychologische zorg. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Ik of National Academic. Bekijk de kleine lettertjes van je polis voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Liesbreuk.

Verzekeringskantoor in Hoogeveen

Houd jij van een persoonlijke afspraak m.b.t. je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Hoogeveen. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou omtrent pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige bespreekt de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hoogeveen