Loading...

Zorgverzekering Hommerts Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Hommerts. Bijvoorbeeld naar OHRA, FBTO, CZ, Achmea, Menzis. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Klopt deze afgesloten polis met jouw omstandigheden? Aan de hand van de slimme zorgvergelijker kan jij gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld brillen en lenzen of preventieve zorg. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering op maat is best ingewikkeld. Termen als Restitutiepolis en Ziekenfonds komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van Besured of Ohra tot HEMA en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een passende aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van de zorgvergelijker detecteer je rap en gemakkelijk een duidelijke verzekering die past bij jouw behoeften. Kom je er niet uit? Hier check jij handige adviezen aangaande de naturapolis, eigen risico, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Helmond zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Hommerts? De premies van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Middels ons vergelijk script – met uitgebreide functies – bekijk je snel welke verzekeraar voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum is vaak een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-hommerts


Meest gekozen zorgpolis in Hommerts?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Gellicum afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis. Op deze site vind je belangrijke factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Met een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Boviene spongiforme encefalopathie of Herseninfarct, maar ook Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis en Riftdalkoorts. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een betaalbare premie. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra aanvulling voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Súdwest-Fryslân) of wellicht een school. Je ontvangt een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hommerts?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan is er een verzekeringskantoor in Hommerts of rondom deze plaats. Maar je doet dit veel rapper en duidelijker op internet. Hier spot jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. negen per jaar).
 7. Kies de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld HEMA oversluiten) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Hommerts?

De basisverzekering vergoedt veel zorgkosten in Hommerts. Zodoende staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Huisarts en Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Logopedie. Inventariseer de algemene voorwaarden van je actuele verzekeraar en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder bekijk je enige erkende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Hommerts is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: verifieer of je assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Hommerts. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Hommerts? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €50 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Hommerts moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er meerdere soorten zorg in de buurt van Súdwest-Fryslân. Bijvoorbeeld: podotherapie, diëtetiek, logopedie, ergotherapie maar ook plastische chirurgie, audicien, stoppen met roken, apotheek, haptonomie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Ik of Zorg en Zekerheid. Bekijk de dekking van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Kuurreizen.

Verzekeringskantoor in Hommerts

Prefereer jij 1 op 1 contact met betrekking tot de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Hommerts. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon bekijkt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hommerts