Loading...

Zorgverzekering Holwierde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Holwierde. Dit kan o.a. naar Achmea, OHRA, VGZ, CZ, Menzis. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Past deze afgesloten polis met jouw behoeften? Geholpen door deze praktische zorgvergelijker kan je snel en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals o.a. steunzolen + mindfulness. Overstappen van polis is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is nogal niet eenvoudig. Zaken als Overstapservice en Natura zorgverzekering vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van C4Me of PNOZorg tot De Friesland en VGZ. Hoe vind ik een goede verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Dankzij de zorgvergelijker detecteer je gelijk en probleemloos een goedkope verzekering die in lijn is met je individuele wensen. Kom je er niet uit? Op deze website vind jij bruikbare details ten aanzien van collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, basisverzekering, naturapolis. Bekijk ook meer info over Hellum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Holwierde? De premies van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. D.m.v. ons vergelijk script – inclusief handige filters – bekijk je binnen enkele minuten welke partij de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot januari 2023. Meer voordeel behalen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum, Besured is vaak een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-holwierde


Meest gekozen zorgpolis in Holwierde?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Geleen afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, Univé. Op deze pagina ontdek je een aantal aspecten die extra belangrijk zijn. Met deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor onder andere Aambei of Hyperglykemie, echter ook Oudziendheid en Tetanus. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijke prijs. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra dekking voor tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, gemeente (Delfzijl) of soms een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Holwierde?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Holwierde of omgeving. Handig: het kan nog sneller en duidelijker d.m.v. internet. Hieronder spot je de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 12 stuks per jaar).
 7. Bepaal de dekking voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. De Goudse oversluiten) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Holwierde?

Jouw basispolis compenseert de meeste zorgkosten in Holwierde. Zo worden kosten gedekt van onder andere Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medicijnen. Maar denk ook aan Logopedie, Ergotherapie, Verloskundige zorg, Wijkverpleging. Inventariseer de algemene voorwaarden van je huidige modules en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hierna check jij enige veel voorkomende zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Holwierde wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: verifieer of je verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Holwierde. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Holwierde? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €45 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Holwierde moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Ook vind je allerlei verschillende types zorg in de buurt van Delfzijl. Zoals kraamzorg, diëtetiek, podotherapie, logopedie of ook audicien, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij CZ en VGZ. Raadpleeg de dekking van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Kunsttranen.

Verzekeringskantoor in Holwierde

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak rondom de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Holwierde. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon inventariseert je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Holwierde