Loading...

Zorgverzekering Holwerd Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf november kan je overstappen van zorgverzekering in Holwerd. Bijvoorbeeld naar OHRA, Menzis, VGZ, CZ, FBTO. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om het huidige contract nog eens door te lezen. Klopt deze bestaande polis met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van deze slimme zorgvergelijker kun jij direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen zoals vaccinaties / preventieve zorg. Het overstappen is in een paar minuutjes gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering is vaak complex. Begrippen als CAK of Natura zorgverzekering zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of Kiemer tot o.a. De Goudse en Stad Holland. Hoe ontdek ik een voordelige verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels een zorgvergelijker detecteer je vlug en probleemloos een goede verzekering die past bij jouw zorgwensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot jij bruikbare gegevens aangaande de naturapolis, restitutiepolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Zie ook meer over Hellouw zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Holwerd? De kosten van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kun je al veel besparen. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. De premie komt tot stand door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – zoek jij binnen 1 minuut welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot januari 2022. Lagere prijzen regelen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured is doorgaans een natura- of budgetpolis. Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-holwerd


Veel gekozen zorgpolis in Holwerd?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Geldrop afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze pagina ontdek je veel besproken onderdelen die jou verder op weg helpen. Met deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Cholera of Downsyndroom, echter ook Palilalie en Ziektebeeld. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 is het ER €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (maximaal €500). Het voordeel is een betaalbare verzekering. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Dongeradeel) of wellicht een onderwijsinstelling. Jouw “win” is korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Holwerd?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan is er een verzekeringskantoor in Holwerd of omgeving. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker online. Onderstaand bekijk jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn achttien stuks per jaar).
 7. Bepaal de dekking betreft brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. De Friesland oversluiten) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Holwerd?

Jouw basisverzekering betaalt veel zorgkosten in Holwerd. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Medisch specialist, Medicijnen, Bloedonderzoek. Echter ook Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Controleer de condities van de huidige verzekeraar en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Hierna vind jij een paar erkende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Holwerd is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? De basispolis staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: check even of jouw verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Holwerd. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Holwerd? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Holwerd is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorgbedrijven in de buurt van Dongeradeel. Denk aan: logopedie, podotherapie, diëtetiek, kraamzorg maar ook haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij Avéro Achmea en VGZ. Raadpleeg de condities van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Kunstgebit.

Verzekeringskantoor in Holwerd

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact rondom je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Holwerd. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige checkt jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Holwerd