Loading...

Zorgverzekering Hollum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Hollum. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, VGZ, CZ, Achmea, OHRA. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Past de huidige dekking met jouw behoeften? Geholpen door een nuttige zorgvergelijker kan je nu, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende verzekeringen als anticonceptie plus steunzolen. Overstappen van polis is echt zo afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering op maat is best frustrerend. Zaken als Zorgpolis en Spoedeisende zorg zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of Kiemer tot DSW en ZieZo. Hoe stap ik over naar een geschikte verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van een zorgvergelijker detecteer je gelijk en eenvoudig een voordelige verzekering die in lijn is met jouw zorgwensen. Meer info? Op deze website bekijk je makkelijke details ten aanzien van restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis. Lees ook alles over Heino zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Hollum? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – met uitgebreide functies – zoek jij snel welke assuradeur voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot januari 2022. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-hollum


Veel gekozen zorgpolis in Hollum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Geesbrug afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Univé. Op deze site bekijk je betekenisvolle onderdelen die extra belangrijk zijn. Via deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners voor o.a. Chorea of Golfsyndroom, maar ook Ongedifferentieerde somatoforme stoornis en Sikkelcelziekte. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (de max is €500). Jouw “win” is een betaalbare premie. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, een gemeente (Ameland) of via een vereniging. Het voordeel is een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hollum?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Hollum of rondom deze plaats. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker d.m.v. internet. Onderstaand tref je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 12 keer p/jaar).
 7. Beslis over een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is C4Me oversluiten) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Hollum?

Jouw basispakket vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Hollum. Daarmee staat de verzekeraar garant voor bijv. Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek, Medisch specialist en tevens Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Dieetadvies. Controleer de algemene voorwaarden van jouw huidige verzekeraar om te zien wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Verderop vind je meerdere erkende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Hollum wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Advies: inspecteer of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Hollum. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Hollum? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van een paar tientjes per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Hollum moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal verschillende types zorg in de buurt van Ameland. Neem nou kraamzorg, podotherapie, diëtetiek, ergotherapie en ook audicien, psychologische zorg, haptonomie, apotheek, stoppen met roken. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij C4Me en PMA. Bekijk de condities van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Kraamzorg thuis.

Verzekeringskantoor in Hollum

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak omtrent jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Hollum. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist bekijkt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hollum