Loading...

Zorgverzekering Hollandsche Rading Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Hollandsche Rading. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, CZ, Achmea, OHRA, VGZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Past jouw afgesloten polis nog met jouw situatie? Met behulp van de slimme zorgvergelijker kan je direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende modules zoals bijvoorbeeld acnetherapie en orthodontie. Het overstappen is razendsnel gepiept.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is redelijk gecompliceerd. Termen als Combinatiepolis of Ingezetene zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van C4Me of OZF tot aan Delta Lloyd en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een goede aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van een zorgvergelijker achterhaal je snel en zonder problemen een aantrekkelijke verzekering die in lijn is met de wensen. Hulp nodig? Op deze website lees je bruikbare informatie over de basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Heinenoord zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Hollandsche Rading? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met onze vergelijker – met uitgebreide functies – zoek jij binnen enkele minuten welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-hollandsche-rading


Meest gekozen zorgpolis in Hollandsche Rading?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Geervliet afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers, Univé. Op deze pagina bekijk je een aantal factoren die van belang zijn. Via deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor onder andere Brueghelsyndroom of Infectie, echter ook Misselijkheid en Vaginisme. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra polis voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (De Bilt) of via een school. Je krijgt een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hollandsche Rading?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Hollandsche Rading of rondom deze plaats. Maar het kan nog sneller en duidelijker d.m.v. internet. Op deze pagina lees je een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 18 stuks per jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. Besured oversluiten) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Hollandsche Rading?

Jouw basispakket dekt veel voorkomende zorgkosten in Hollandsche Rading. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Huisarts en Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Dieetadvies, Ergotherapie. Bekijk de condities van de huidige dekking en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar check je een paar veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Utrecht.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Hollandsche Rading wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: controleer goed of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Utrecht. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Hollandsche Rading. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Hollandsche Rading? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €75 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Hollandsche Rading moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog allerlei verschillende types zorg in en rondom De Bilt. Denk aan: diëtetiek, ergotherapie, podotherapie, logopedie en stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien. De dekkingen vertonen grote verschillen bij De Friesland of VGZ. Bestudeer de dekking van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Kraamzorg.

Verzekeringskantoor in Hollandsche Rading

Wil je het liefst1 op 1 contact m.b.t. je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Hollandsche Rading. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige checkt jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hollandsche Rading