Loading...

Zorgverzekering Hoensbroek Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Hoensbroek. Populaire keuzes zijn Menzis, VGZ, Achmea, OHRA, CZ. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Past deze actuele verzekering met jouw omstandigheden? Met medewerking van onze snelle zorgvergelijker mag ook jij vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot je een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende modules als geneesmiddelen en mindfulness. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is redelijk frustrerend. Zaken als Budgetpolis + CAK zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van Zorg en Zekerheid of Ohra tot o.a. Interpolis en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een goede verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker vind je gelijk en gemakkelijk een betrouwbare verzekering die spoort met jouw zorgwensen. Kom je er niet uit? Op deze website lees je handige adviezen ten aanzien van basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico. Lees ook alles over Heikant zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Hoensbroek? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kun je al veel besparen. Wat nu de laagste premie is, kan per persoon verschillen. De vergoeding komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. D.m.v. onze vergelijker – met uitgebreide functies – tref jij direct welke assuradeur voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum is vaak een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-hoensbroek


Veel gekozen zorgpolis in Hoensbroek?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Geelbroek afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt. Op deze pagina ontdek je betekenisvolle factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorgadressen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Campylobacter of Dermatomyositis, echter ook Polycythemie en Syndroom van Capgras. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (maximaal €500). Je profiteert van een lagere premie. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra dekking voor tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Heerlen) of via een hogeschool / universiteit. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak ben je helemaal niet goedkoper uit. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hoensbroek?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Hoensbroek of ergens in de buurt. Handig: het kan nog sneller en gemakkelijker d.m.v. internet. Hier spot je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 250).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 12 stuks per jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. ZorgDirect afsluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Hoensbroek?

Het basispakket staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Hoensbroek. Hiermee staat de verzekeraar garant voor onder andere Medicijnen, Huisarts, Ziekenhuis, Bloedonderzoek en Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Ergotherapie. Bekijk de algemene voorwaarden van de actuele dekking en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina check je meerdere populaire zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Hoensbroek wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: verifieer of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Limburg. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Hoensbroek. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Hoensbroek? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €50 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Hoensbroek is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Ook vind je een aantal zorgbedrijven in de buurt van Heerlen. Denk aan: podotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek maar ook psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken, audicien. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Avéro Achmea en Stad Holland. Bestudeer de kleine lettertjes van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgverzekering Kniebrace.

Verzekeringskantoor in Hoensbroek

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact t.a.v. een zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Hoensbroek. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur kijkt naar de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hoensbroek