Loading...

Zorgverzekering Hillegom Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november kan je overstappen van zorgverzekering in Hillegom. Populaire keuzes zijn Achmea, VGZ, FBTO, OHRA, Menzis. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Matcht deze huidige polis bij jouw situatie? Aan de hand van de slimme zorgvergelijker kan men rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld kraamzorg + fysiotherapie. De overstap is binnen 2 minuten geregeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Gratis overstapservice
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is vaak niet makkelijk. Zaken als Declareren + Collectiviteitskorting zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van C4Me of PNOZorg tot FBTO en United Consumers. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels onze zorgvergelijker vind je direct en ongecompliceerd een goede verzekering die klopt met jouw zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Hier check je praktische informatie over de basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Heesselt zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Hillegom? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl de dekking gelijk is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. Het tarief kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. onze vergelijker – met handige zoekfuncties – tref jij snel welke polis voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Extra veel voordeel op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum, Besured betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-hillegom


De beste zorgpolis in Hillegom?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Garminge afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Bewuzt, Univé, Interpolis. Hierna tref je cruciale aspecten die jou verder op weg helpen. Met deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. D.m.v. een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Baarmoederhalskanker of Hepatische encefalopathie, echter ook Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis en Slijmbeursontsteking. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar minder zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (de max is €500). Jouw “win” is een betaalbare premie. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra polis voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Hillegom) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hillegom?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Hillegom of in een omliggende plaats. Maar je doet dit veel rapper en nog effectiever via het internet. Hieronder check je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 9 stuks per jaar).
 7. Beslis over een vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. Promovendum afsluiten) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Hillegom?

Het basispakket vergoedt de meeste zorgkosten in Hillegom. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Huisarts en tevens Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Bekijk de condities van de huidige polis om te zien wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website check je enkele veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Hillegom wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Let op: controleer goed of jouw verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Hillegom. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Hillegom? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €35 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Hillegom moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er meerdere zorgbedrijven in de regio Hillegom. Denk aan: kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie, logopedie maar ook haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Ditzo of OZF. Controleer de dekking van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Zorgverzekering Kaakgewrichtbehandeling.

Verzekeringskantoor in Hillegom

Houd jij van face to face contact inzake een zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Hillegom. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige kijkt naar jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hillegom