Loading...

Zorgverzekering Hilaard Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je switchen van zorgverzekering in Hilaard. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, Achmea, VGZ, FBTO, CZ. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Klopt jouw afgesloten polis met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van de slimme zorgvergelijker kan je vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als gezinsplanning of tand. Overstappen van polis is in een paar minuutjes gepiept.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is tamelijk niet eenvoudig. Aspecten zoals Acceptatieplicht + Overstappen zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van Bewuzt of Pro Life tot o.a. FBTO en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een betrouwbare polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij een zorgvergelijker bekijk je vlug en gemakkelijk een voordelige verzekering die past bij alle behoeften. Problemen? Op onze website tref jij bruikbare specificaties aangaande de basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Heesch zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Hilaard? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. Het tarief komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk jij gelijk welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Extra veel voordeel op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg, Promovendum is doorgaans een budget- of naturapolis. Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-hilaard


Betrouwbare zorgpolis in Hilaard?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei aanbieders met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Garmerwolde afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis, Univé. Hierna lees je meer over een aantal onderdelen waar je zeker op moet letten. Dankzij deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Coeliakie of Foetor ex ore, en tevens voor bijv. Overspannenheid en Visuele handicap. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500). Het voordeel is lagere maandlasten. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, een gemeente (Littenseradiel) of wellicht een opleiding. Je krijgt een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hilaard?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Hilaard of in deze buurt. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever op internet. Hieronder bekijk je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. zes keer).
 7. Kies de uitbetalingen t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld Pro Life afsluiten) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Hilaard?

Jouw basispakket vergoedt veel zorgkosten in Hilaard. Zo worden kosten gedekt van zaken als Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts maar ook Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Revalidatiezorg. Bekijk de algemene voorwaarden van jouw huidige modules om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Op deze pagina tref je enige gangbare zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Hilaard wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inventariseer of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Hilaard. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Hilaard? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €25 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Hilaard is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Ook vind je velerlei zorginstellingen in de gemeente Littenseradiel. Neem nou logopedie, podotherapie, diëtetiek, ergotherapie en ook audicien, apotheek, psychologische zorg, haptonomie, stoppen met roken. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij AnderZorg of Zekur. Bekijk de afspraken van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Zorgverzekering Kaakchirurg.

Verzekeringskantoor in Hilaard

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak met betrekking tot de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Hilaard. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige kijkt naar je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hilaard