Loading...

Zorgverzekering Hijum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Hijum. Bijvoorbeeld naar VGZ, FBTO, OHRA, CZ, Menzis. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht de huidige polis nog met jouw situatie? Aan de hand van onze slimme zorgvergelijker kun je vandaag nog, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen als bijv. acupunctuur of huidbehandelingen. Overstappen van polis is echt zo gepiept.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een goede zorgverzekering is vaak gecompliceerd. Aspecten zoals Vrije artsenkeuze + Gemoedsbezwaarden vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van De Amersfoortse of Menzis tot bijvoorbeeld Delta Lloyd en United Consumers. Hoe vind ik een gewoon goede verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van een zorgvergelijker tref je snel en makkelijk een betrouwbare verzekering die past bij jouw individuele wensen. Meer info? Hier lees jij bruikbare details met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico. Zie ook meer over Heerlen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Hijum? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis verschilt per persoon. De hoogte van de premie hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met onze vergelijker – met uitgebreide functies – check je binnen enkele minuten welke partij in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot eind januari 2022. Wil je extra besparen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum, HEMA is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-hijum


Veel gekozen zorgpolis in Hijum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Garderen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis. Op deze pagina vind je nuttige begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor onder andere Achondroplasie of Glomerulonefritis, maar ook Likdoorn en Verkoudheid. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij minder zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Leeuwarderadeel) of via een onderwijsinstelling. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hijum?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Hijum of in een omliggende plaats. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever online. Hier vind jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 9 keer p/jaar).
 7. Selecteer de uitkering m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. PNOZorg afsluiten) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Hijum?

Jouw basispolis staat garant voor veel zorgkosten in Hijum. Zodoende staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek. Echter ook Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Dieetadvies. Lees de condities van de actuele verzekeraar en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Hierna tref je een paar algemene zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Hijum wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Let op: inspecteer of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Hijum. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via het basispakket. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Hijum? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €40 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Hijum is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Tevens zijn er velerlei zorgbedrijven in de streek Leeuwarderadeel. Onder andere: diëtetiek, podotherapie, kraamzorg, ergotherapie maar ook stoppen met roken, audicien, psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij DSW en Promovendum. Bestudeer de afspraken van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Zorgverzekering Jeugdpuistjes.

Verzekeringskantoor in Hijum

Heb jij het liefst een “echt” gesprek m.b.t. je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Hijum. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit omtrent pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur bespreekt jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hijum