Loading...

Zorgverzekering Hijken Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je overstappen van zorgverzekering in Hijken. Bijvoorbeeld naar FBTO, CZ, Achmea, Menzis, OHRA. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om jouw huidige polis goed door te nemen. Past deze actuele polis met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van de scherpe zorgvergelijker kun jij direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende polissen als manuele therapie of dieetadvies. Overstappen van polis is binnen mum van tijd gepiept.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering op maat is nogal niet makkelijk. Termen als Niet-gecontracteerde zorg + Zorgplicht komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van ZorgDirect of Pro Life tot aan Ditzo en Zilveren Kruis. Hoe ontdek ik een goedkope verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van de zorgvergelijker tref je rap en probleemloos een geschikte verzekering die spoort met alle zorgbehoefte. Is het lastig? Op deze pagina vind je handige specificaties ten aanzien van collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis. Lees ook alles over Heerle zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Hijken? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie hangt af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – met bruikbare filters – zoek je direct welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot en met eind januari 2022. Nog meer besparen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-hijken


Betrouwbare zorgpolis in Hijken?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Gapinge afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis. Hierna tref je een aantal factoren die extra belangrijk zijn. Met deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners voor onder andere Akinesie of Frotteurisme, maar ook Paratuberculose en Seksueel fetisjisme. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis ben je welkom bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (maximaal €500). Het pluspunt is een goedkope polis. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra polis voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, een gemeente (Midden-Drenthe) of soms een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Vaak is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hijken?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Hijken of in deze buurt. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever d.m.v. internet. Onderstaand lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. twaalf stuks per jaar).
 7. Selecteer een vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. PMA afsluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Hijken?

Het basispakket vergoedt veel zorgkosten in Hijken. Zodoende worden kosten gedekt van zaken als Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medicijnen, Medisch specialist. Maar denk ook aan Dieetadvies, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Logopedie. Check de kleine letters van jouw huidige verzekering en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar spot jij enige gangbare zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Hijken is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Handig: trek even na of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Hijken. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via het basispakket. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Hijken? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €55 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Hijken moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er een aantal zorginstanties in de streek Midden-Drenthe. Onder andere: diëtetiek, podotherapie, logopedie, ergotherapie en audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek, haptonomie. De financiële compensaties wisselen nogal bij AnderZorg of Zilveren Kruis. Bestudeer de afspraken van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering J-codes.

Verzekeringskantoor in Hijken

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact omtrent een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Hijken. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige controleert jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hijken