Loading...

Zorgverzekering Hieslum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Hieslum. Denk bijvoorbeeld aan CZ, OHRA, FBTO, Achmea, VGZ. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Past jouw actuele verzekering nog met jouw situatie? Via onze scherpe zorgvergelijker kan je nu, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen zoals EHBO-advies + ergotherapie. De overstap is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is nogal moeilijk. Begrippen als Aanvullende zorgverzekering en Zorgverzekering zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van Zorg en Zekerheid of PNOZorg tot aan Ditzo en Univé. Hoe vind ik een professionele verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Via deze zorgvergelijker bekijk je direct en moeiteloos een goedkope verzekering die klopt met je wensen. Hulp nodig? Op deze website bekijk jij nuttige details ten aanzien van eigen risico, basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Heerjansdam zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Hieslum? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl de dekking gelijk is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. De prijs komt tot stand door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Via de polisvergelijker – met uitgebreide functies – spot je supersnel welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum is vaak een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-hieslum


Meest gekozen zorgpolis in Hieslum?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Gameren afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt. Hieronder lees je meer over een aantal factoren waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutieverzekering ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Cefaal hematoom of Herseninfarct, echter ook Latah en Trisomie. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (max €500). Jouw “win” is een goedkopere verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra polis voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Súdwest-Fryslân) of mogelijk een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). Soms is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hieslum?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Hieslum of in deze buurt. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger op internet. Hier tref jij de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld achttien keer p/jaar).
 7. Selecteer de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld OZF afsluiten) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Hieslum?

De basisverzekering betaalt allerlei zorgkosten in Hieslum. Hiermee worden kosten gedekt van o.a. Huisarts, Ziekenvervoer, Medicijnen, Medisch specialist en Wijkverpleging, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg. Lees de kleine letters van de actuele polis om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Op onze website lees je een paar erkende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Hieslum wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: loop na of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Hieslum. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Hieslum? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €60 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Hieslum moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Er zijn nog meerdere soorten zorg in de streek Súdwest-Fryslân. Zoals ergotherapie, kraamzorg, logopedie, podotherapie of plastische chirurgie, stoppen met roken, audicien, haptonomie, psychologische zorg. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij CZ of ZorgDirect. Raadpleeg de condities van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgverzekering IVF-behandeling.

Verzekeringskantoor in Hieslum

Prefereer jij een persoonlijke afspraak m.b.t. een zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Hieslum. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist bekijkt je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hieslum