Loading...

Zorgverzekering Hidaard Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Hidaard. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, CZ, Achmea, OHRA, VGZ. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om jouw huidige polis goed te bekijken. Klopt deze geldende polis met jouw omstandigheden? Aan de hand van de scherpe zorgvergelijker mag ook jij vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld brillen en lenzen + alternatieve zorg. Overstappen van verzekeraar is echt zo geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Snel overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is soms complex. Zaken als Wlz en Drempelinkomen zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van Promovendum of PMA tot bijv. Delta Lloyd en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een voordelige polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels deze zorgvergelijker tref je vlug en gemakkelijk een geschikte verzekering die past bij alle behoeften. Meer info? Op deze website bekijk je handige informatie met betrekking tot de naturapolis, eigen risico, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Lees ook alles over Heerewaarden zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Hidaard? De prijzen van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kun je al veel besparen. De laagste premie verschilt per persoon. Het tarief hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Via onze vergelijker – met uitgebreide functies – spot je supersnel welke assuradeur de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2021tot en met eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Besured, Anderzorg, HEMA is vaak een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-hidaard


Meest gekozen zorgpolis in Hidaard?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Gaastmeer afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Bewuzt, United Consumers, Univé, Zilveren kruis. Op deze site tref je een aantal factoren waar je zeker op moet letten. Via deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorgverleners waar je terecht kunt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor problemen zoals Carcinoom of Hereditaire Motorische en Sensorische Neuropathieën, maar ook Microfilie en Sociale fobie. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de zorgaanbieders. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is dat €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (maximaal €500). Jouw “win” is een minder hoge premie. Voel jij je vitaal, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra polis voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, je gemeente (Littenseradiel) of soms een school. Je krijgt een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hidaard?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Hidaard of in een omliggende plaats. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker via het internet. Hieronder tref jij de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn twaalf per jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn OHRA afsluiten) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Hidaard?

De basisverzekering vergoedt de meeste zorgkosten in Hidaard. Op die manier ben je standaard verzekerd voor onder andere Bloedonderzoek, Huisarts, Medicijnen, Medisch specialist en Verloskundige zorg, Logopedie, Wijkverpleging, Ergotherapie. Lees de condities van jouw actuele verzekering en controleer wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar bekijk jij enkele vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Hidaard wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: check even of jouw assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Hidaard. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Hidaard? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €60 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Hidaard moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Ook vind je een aantal soorten zorg in de buurt van Littenseradiel. Neem nou ergotherapie, podotherapie, kraamzorg, diëtetiek maar ook psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij Ik en PMA. Bekijk de condities van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Iriscopie.

Verzekeringskantoor in Hidaard

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak t.a.v. je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Hidaard. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon controleert jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hidaard