Loading...

Zorgverzekering Hichtum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Hichtum. Populaire keuzes zijn CZ, VGZ, OHRA, Menzis, Achmea. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om jouw huidige polis goed door te nemen. Matcht de huidige polis met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van deze innovatieve zorgvergelijker kun jij snel en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende dekkingen als tand en preventieve zorg. Overstappen van polis is echt zo afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is nogal moeilijk. Aspecten zoals Collectieve zorgverzekering en Basisverzekering zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Avéro Achmea of Kiemer tot bijv. Delta Lloyd en United Consumers. Hoe stap ik over naar een voordelige verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels de zorgvergelijker detecteer je rap en eenvoudig een duidelijke verzekering die klopt met jouw zorgbehoefte. Meer info? Op onze website vind jij bruikbare details ten aanzien van aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Heerenveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Hichtum? De premies van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. De prijs komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Aan de hand van de vergelijk module – met uitgebreide functies – tref jij binnen enkele minuten welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden, HEMA is vaak een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-hichtum


De beste zorgpolis in Hichtum?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Gaast afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Univé, Interpolis, Bewuzt. Op deze site tref je een aantal begrippen waar je zeker op moet letten. Met deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel wisselen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Alfa-1-antitrypsine-deficiëntie of Katatone schizofrenie, maar ook Pervasieve ontwikkelingsstoornis en Syndroom van Cotard. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra verzekering voor fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (Súdwest-Fryslân) of soms een hogeschool / universiteit. Je krijgt een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hichtum?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Hichtum of in deze buurt. Goed om te weten: het kan nog sneller en simpeler d.m.v. internet. Hierna check je onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (onder andere 36 keer).
 7. Kies de gewenste vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is National Academic afsluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Hichtum?

Jouw basispakket betaalt een groot deel van de zorgkosten in Hichtum. Zodoende ben je standaard verzekerd voor o.a. Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen. Maar denk ook aan Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg. Bekijk de polisvoorwaarden van de actuele dekking en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar tref je een paar erkende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Hichtum is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: trek even na of jouw verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Hichtum. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Hichtum? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van een paar tientjes per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Hichtum moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Tevens zijn er velerlei zorgbedrijven in de buurt van Súdwest-Fryslân. Bijvoorbeeld: kraamzorg, podotherapie, diëtetiek, logopedie en plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek. De financiële compensaties wisselen nogal bij inTwente en OZF. Bekijk de kleine lettertjes van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Insulinepomp toebehoren.

Verzekeringskantoor in Hichtum

Houd jij van face to face contact met betrekking tot de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Hichtum. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon bekijkt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hichtum