Loading...

Zorgverzekering Hiaure Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf 12 november kan je overstappen van zorgverzekering in Hiaure. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, FBTO, Achmea, CZ, VGZ. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Past jouw afgesloten dekking met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van de nuttige zorgvergelijker kun je direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen als bijv. steunzolen / epilatie. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes gedaan.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk niet makkelijk. Feiten zoals Zorgplicht + Medische selectie zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of Ohra tot o.a. DSW en Stad Holland. Hoe vind ik een aantrekkelijke verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door de zorgvergelijker detecteer je rap en ongecompliceerd een goedkope verzekering die spoort met je zorgbehoefte. Is het lastig? Op onze website check jij handige informatie m.b.t. de basisverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Heerde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Hiaure? De kosten van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van onze vergelijker – met handige zoekfuncties – zoek je binnen 1 minuut welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot eind januari 2022. Nog meer besparen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Besured, Anderzorg, Promovendum is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-hiaure


De beste zorgpolis in Hiaure?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Er zijn talloze assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Gaanderen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Univé, United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis. Op deze pagina bekijk je veel besproken aspecten die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners voor aandoeningen als Apoptose of Griep, echter ook Oorlogstrauma en Staar. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgaanbieders. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkopere verzekering. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra aanvulling voor tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Dongeradeel) of soms een hogeschool / universiteit. Je krijgt korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hiaure?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Hiaure of omgeving. Maar het kan nog sneller en nog effectiever op internet. Onderstaand bekijk je een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn zes stuks per jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. Menzis afsluiten) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Hiaure?

Het basispakket dekt een groot deel van de zorgkosten in Hiaure. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Medicijnen, Medisch specialist, Huisarts en Dieetadvies, Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Ergotherapie. Check de voorwaarden van jouw actuele verzekering en controleer wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Hieronder tref je meerdere veel voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Hiaure wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: inventariseer of jouw assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Hiaure. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Hiaure? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €65 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Hiaure zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Daarnaast zijn er vele zorginstanties in en rondom Dongeradeel. Denk aan: ergotherapie, logopedie, podotherapie, kraamzorg of ook stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie, audicien, psychologische zorg. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij C4Me of OZF. Bekijk de condities van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Zorgverzekering Insulinepomp.

Verzekeringskantoor in Hiaure

Heb jij het liefst 1 op 1 contact ten aanzien van een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Hiaure. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige controleert je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hiaure