Loading...

Zorgverzekering Heusden Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Heusden. Dit kan o.a. naar CZ, Achmea, Menzis, VGZ, FBTO. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om het huidige contract nog eens door te lezen. Klopt jouw geldende polis met jouw behoeften? Aan de hand van de slimme zorgvergelijker kun jij snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals o.a. EHBO-advies en alternatieve geneesmiddelen. Overstappen van polis is echt zo afgewerkt.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is vaak moeilijk. Begrippen als Ziekenfonds + Diagnose Behandelcombinatie zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van CZ of PMA tot bijvoorbeeld De Goudse en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een geschikte verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door de zorgvergelijker vind je rap en zonder problemen een goede verzekering die matcht met jouw zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op deze website lees je praktische specificaties aangaande de eigen risico, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Heemserveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Heusden? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. De hoogte van de premie hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Met ons vergelijk script – met uitgebreide functies – tref jij supersnel welke organisatie voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-heusden


Populaire zorgpolis in Heusden?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Frederiksoord afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Hierna lees je meer over een aantal aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor problemen zoals Cheilognathopalatoschisis of Impotentie, en tevens voor bijv. Leverkanker en Xenolalie. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (maximaal €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra module voor tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, je gemeente (Asten) of soms een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een voordelige premie (korting van 5-10%). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Heusden?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Heusden of ergens in de buurt. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler op internet. Hierna lees jij een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn negen stuks per jaar).
 7. Beslis over de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. HEMA afsluiten) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Heusden?

Jouw basispakket compenseert een groot deel van de zorgkosten in Heusden. Zodoende staat de verzekeraar garant voor bijv. Medicijnen, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer maar ook Verloskundige zorg, Logopedie, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg. Bekijk de condities van de huidige modules en controleer wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar bekijk jij meerdere populaire zorgverleners in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Heusden wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: controleer goed of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Heusden. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Heusden? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €45 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Heusden moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Er zijn nog een aantal zorgbedrijven in de regio Asten. Denk aan: podotherapie, ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek of ook audicien, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij CZ of UMC Zorgverzekering. Bestudeer de dekking van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Injectiepennen.

Verzekeringskantoor in Heusden

Houd jij van persoonlijk contact met betrekking tot de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Heusden. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige bekijkt je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Heusden