Loading...

Zorgverzekering Heumen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Heumen. Populaire keuzes zijn CZ, Menzis, FBTO, Achmea, VGZ. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Klopt deze geldende zorgverzekering nog met jouw situatie? Aan de hand van onze scherpe zorgvergelijker kun jij vandaag nog, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld oedeemtherapie / geneesmiddelen. Overstappen van polis is binnen 2 minuten gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is best moeilijk. Begrippen als SVB en Basispakket zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van C4Me of PMA tot bijv. Ditzo en United Consumers. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door de zorgvergelijker vind je direct en moeiteloos een goede verzekering die klopt met alle wensen. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref jij praktische adviezen met betrekking tot de aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Heelweg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Heumen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. Het tarief wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de zorgvergelijker – en de speciale filters – bekijk jij supersnel welke verzekering voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot eind januari 2022. Nog meer besparen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Promovendum, Anderzorg, HEMA is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-heumen


De beste zorgpolis in Heumen?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere partijen met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Franeker afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Denk aan een polis van United Consumers, Interpolis, Univé, Zilveren kruis. Op deze pagina vind je veel besproken factoren waar je zeker op moet letten. Via deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorgadressen waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor aandoeningen als Concentratiekampsyndroom of Epiglottitis, echter ook Parelketting en Rosacea. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis ben je welkom bij alleen de aangesloten zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra module voor tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Heumen) of via een hogeschool / universiteit. Je krijgt een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Heumen?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Heumen of in deze buurt. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via het internet. Hier vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (onder andere twaalf keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. De Goudse afsluiten) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Heumen?

De basisverzekering compenseert allerlei zorgkosten in Heumen. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek. Echter ook Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg. Lees de voorwaarden van je actuele dekking om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder spot jij enkele vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Gelderland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Heumen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? De basispolis zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: loop na of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Gelderland. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Heumen. Hoe zit het met de dekking? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Heumen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €30 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Heumen moet wel een contract hebben met je verzekeraar. Tevens zijn er allerlei zorginstellingen in en rondom Heumen. Denk aan: diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg, logopedie en ook apotheek, audicien, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij FBTO of VGZ. Check de afspraken van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Zorgverzekering Inhalator.

Verzekeringskantoor in Heumen

Houd jij van persoonlijk contact rondom een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Heumen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist bespreekt jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Heumen