Loading...

Zorgverzekering Herwen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Herwen. Dit kan o.a. naar OHRA, Achmea, CZ, VGZ, FBTO. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Klopt deze bestaande zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van de praktische zorgvergelijker kan men snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals alternatieve zorg / brillen en lenzen. De overstap is in een paar minuutjes geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is nogal complex. Aspecten zoals Inkomensafhankelijke bijdrage of Zorgtoeslag zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van Besured of Menzis tot HEMA en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een betrouwbare polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Met behulp van een zorgvergelijker achterhaal je vlug en makkelijk een goede verzekering die past bij je zorgbehoefte. Problemen? Op deze pagina lees jij makkelijke informatie met betrekking tot de aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, naturapolis. Bekijk ook meer info over Hedel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Herwen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kun je al veel besparen. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via de polisvergelijker – met uitgebreide functies – tref je supersnel welke polis de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Nog meer besparen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, HEMA, Promovendum, Anderzorg betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-herwen


Veel gekozen zorgpolis in Herwen?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Folsgare afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Interpolis, Univé, Zilveren kruis. Op deze site tref je een aantal aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Berylliose of Euforie, echter ook Metaplasie en Specifieke fobie. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Rijnwaarden) of via een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een goedkoper tarief (korting van 5-10%). In de regel is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Herwen?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Herwen of rondom deze plaats. Let op: je doet dit veel rapper en simpeler d.m.v. internet. Hierna check je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (onder andere 18 stuks per jaar).
 7. Beslis over de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. Delta Lloyd afsluiten) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Herwen?

Het basispakket dekt een groot deel van de zorgkosten in Herwen. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Huisarts, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek. Echter ook Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Wijkverpleging, Logopedie. Inventariseer de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekeraar en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website bekijk je een aantal populaire zorgaanbieders in de provincie Gelderland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Herwen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: inventariseer of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Gelderland. Is er geen contract? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Herwen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Herwen? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €30 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Herwen moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er meerdere zorgbedrijven in de streek Rijnwaarden. Denk aan: kraamzorg, diëtetiek, logopedie, podotherapie of ook plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, haptonomie. De financiële compensaties wisselen nogal bij Bewuzt en Stad Holland. Controleer de afspraken van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgverzekering Inentingen Jonge Kinderen.

Verzekeringskantoor in Herwen

Prefereer jij een persoonlijke afspraak aangaande een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Herwen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur checkt jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Herwen