Loading...

Zorgverzekering Herbaijum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je switchen van zorgverzekering in Herbaijum. Populaire keuzes zijn FBTO, VGZ, CZ, OHRA, Achmea. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Matcht deze huidige verzekering nog met jouw situatie? Geholpen door deze innovatieve zorgvergelijker kun jij direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden als epilatie plus manuele therapie. De overstap is echt zo afgehandeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is best niet makkelijk. Zaken als Zorgtoeslag of SKGZ vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van De Amersfoortse of PNOZorg tot aan HEMA en VvAA. Hoe vind ik een betrouwbare verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Via de zorgvergelijker achterhaal je snel en eenvoudig een goedkope verzekering die spoort met jouw individuele wensen. Problemen? Op onze website spot je bruikbare details over de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis, eigen risico. Lees ook alles over Hasselt zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Herbaijum? De kosten van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs komt tot stand door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Middels de vergelijk module – met uitgebreide functies – check jij binnen 1 minuut welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, HEMA, Besured, Nationale Nederlanden is in de regel een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-herbaijum


De beste zorgpolis in Herbaijum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Ferwert afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Univé, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Op deze pagina tref je veel besproken factoren die jou verder op weg helpen. Met deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners voor aandoeningen als Agenesie of Difterie, echter ook Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis en Synesthesie. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een lagere premie. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra dekking voor fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Franekeradeel) of juist een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een goedkoper tarief (korting van 5-10%). Doorgaans hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Herbaijum?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Herbaijum of in een omliggende plaats. Echter, je doet dit veel rapper en simpeler op internet. Hierna vind jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn twaalf keer p/jaar).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn ZorgDirect vergelijken) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Herbaijum?

De basispolis betaalt allerlei zorgkosten in Herbaijum. Zodoende staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg. Check de kleine letters van de actuele polis en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Hieronder bekijk jij enkele erkende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Herbaijum wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: inventariseer of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Herbaijum. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Herbaijum? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €35 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Herbaijum is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er vele zorgbedrijven in de gemeente Franekeradeel. Bijvoorbeeld: podotherapie, ergotherapie, kraamzorg, logopedie maar ook stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij DSW of Stad Holland. Controleer de dekking van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Hulpmiddelen ten behoeve van algemene dagelijkse levensverrichtingen.

Verzekeringskantoor in Herbaijum

Houd jij van 1 op 1 contact rondom een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Herbaijum. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Herbaijum