Loading...

Zorgverzekering Hengelo Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Hengelo. Populaire keuzes zijn CZ, Achmea, OHRA, VGZ, Menzis. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Matcht de bestaande dekking met jouw omstandigheden? Met behulp van de praktische zorgvergelijker mag ook jij direct, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende zekerheden zoals acupunctuur + zwangerschap en bevalling. Overstappen van verzekeraar is razendsnel gepiept.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder gedoe
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is redelijk lastig. Begrippen als Eerstelijnszorg en Zorgplicht zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van ZorgDirect of Kiemer tot aan Ik en Univé. Hoe achterhaal ik een professionele aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Geholpen door onze zorgvergelijker tref je vlug en makkelijk een duidelijke verzekering die past bij de zorgwensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees je bruikbare adviezen aangaande de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, eigen risico. Zie ook meer over Harskamp zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Hengelo? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis verschilt per persoon. De vergoeding hangt af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Aan de hand van de polisvergelijker – en de speciale filters – tref jij snel welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot en met eind januari 2023. Meer voordeel behalen op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-hengelo


Veel gekozen zorgpolis in Hengelo?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Farmsum afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Univé, Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis. Op deze pagina ontdek je veel besproken factoren waar je zeker op moet letten. Met deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. D.m.v. een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorginstellingen voor onder andere Asperger-syndroom of Dyscalculie, echter ook Placentaloslating en Xenoglossofobie. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare verzekering. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra module voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Hengelo) of soms een school. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). Doorgaans is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hengelo?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Hengelo of in deze buurt. Let op: het kan nog sneller en duidelijker via het internet. Hieronder lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn zes behandelingen).
 7. Beslis over de uitbetalingen aangaande lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. Zekur vergelijken) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Hengelo?

De basispolis compenseert een groot deel van de zorgkosten in Hengelo. Zo worden kosten gedekt van bijv. Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist, Huisarts. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Logopedie, Wijkverpleging. Check de algemene voorwaarden van de actuele verzekeraar om te zien wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hierna tref je een paar populaire zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Hengelo wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: inspecteer of je verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Overijssel. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Hengelo. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Hengelo? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €45 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Hengelo is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorginstellingen in en rondom Hengelo. Neem nou diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg, podotherapie of plastische chirurgie, apotheek, haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij CZ of National Academic. Bestudeer de condities van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Hulphond.

Verzekeringskantoor in Hengelo

Geef jij de voorkeur aan face to face contact t.a.v. je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Hengelo. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist bekijkt je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hengelo