Loading...

Zorgverzekering Hempens Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Hempens. Dit kan o.a. naar CZ, FBTO, Achmea, Menzis, VGZ. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Past jouw geldende verzekering met jouw omstandigheden? Geholpen door een slimme zorgvergelijker kan je vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende verzekeringen als vaccinaties en alternatieve zorg. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is vaak moeilijk. Termen als Restitutiepolis en Wlz vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van Avéro Achmea of Menzis tot bijvoorbeeld Delta Lloyd en Zilveren Kruis. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Dankzij de zorgvergelijker vind je snel en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die in lijn is met de wensen. Kom je er niet uit? Op deze website check jij nuttige specificaties ten aanzien van basisverzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Harlingen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Hempens? De prijzen van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Middels de vergelijk module – inclusief handige filters – bekijk jij snel welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-hempens


Meest gekozen zorgpolis in Hempens?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Eygelshoven afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Op deze pagina ontdek je cruciale variabelen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgadressen waar je heen kunt. Dankzij een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor onder andere Amenorroe of Hexakosioihexekontahexafobie, maar ook Lipoom en Urolagnie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is dat €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (max €500). Het voordeel is een betaalbare premie. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra polis voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Leeuwarden) of wellicht een onderwijsinstelling. Je krijgt korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hempens?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Hempens of rondom deze plaats. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker online. Op deze pagina check jij onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 27 keer).
 7. Selecteer de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is Univé vergelijken) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Hempens?

Jouw basispakket compenseert de meeste zorgkosten in Hempens. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Bekijk de condities van de huidige verzekeraar om te zien wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Hierna check jij een paar algemene zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Hempens wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Het basispakket vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Goed om te weten: verifieer of de verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Hempens. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via het basispakket. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Hempens? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit is echter anders bij een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Hempens is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Ook vind je allerlei zorginstellingen in en rondom Leeuwarden. Neem nou logopedie, kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie of audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie, haptonomie, apotheek. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Bewuzt en Pro Life. Bekijk de dekking van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Zorgverzekering Huidtherapie.

Verzekeringskantoor in Hempens

Houd jij van face to face contact omtrent jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Hempens. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider inventariseert jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hempens