Loading...

Zorgverzekering Hemelum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf 12 november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Hemelum. Bijvoorbeeld naar FBTO, CZ, VGZ, Menzis, Achmea. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Klopt de afgesloten polis met wat jij belangrijk vindt? Via onze snelle zorgvergelijker kan jij nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden zoals acnetherapie plus alternatieve zorg. Overstappen van polis is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is tamelijk niet makkelijk. Begrippen als Zorgpremie of EHIC zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van Promovendum of inTwente tot bijvoorbeeld Ik en Zilveren Kruis. Hoe stap ik over naar een goedkope verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via deze zorgvergelijker bekijk je direct en zonder problemen een goede verzekering die overeenkomt met de zorgbehoefte. Is het lastig? Op deze website vind jij bruikbare info aangaande de collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Harkema zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Hemelum? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De prijs hangt af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels onze vergelijker – met uitgebreide functies – bekijk je binnen enkele minuten welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Meer voordeel behalen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden is vaak een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-hemelum


Meest gekozen zorgpolis in Hemelum?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je hebt keuze uit enorm veel partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Exloo afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Bewuzt, Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis. Hierna bekijk je een aantal factoren waar je zeker op moet letten. Via deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. ADHD of Erfelijke kanker, echter ook Ontsteking en Vereniging Spierziekten Nederland. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 bedraagt dit €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (max €500). Jouw “win” is een betaalbare verzekering. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra module voor tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Súdwest-Fryslân) of soms een school. Het voordeel is korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hemelum?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Hemelum of rondom deze plaats. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker via het internet. Onderstaand tref je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. negen keer).
 7. Selecteer de uitbetalingen aangaande lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld UMC Zorgverzekering vergelijken) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Hemelum?

De basispolis staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Hemelum. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek en Ergotherapie, Revalidatiezorg, Logopedie, Wijkverpleging. Inventariseer de condities van de huidige verzekering en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna bekijk je enige erkende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Hemelum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: verifieer of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Hemelum. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Hemelum? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €35 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Hemelum moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Daarnaast zijn er allerlei soorten zorg in en rondom Súdwest-Fryslân. Neem nou diëtetiek, logopedie, podotherapie, ergotherapie en audicien, apotheek, haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken. De dekkingen wisselen nogal bij CZ of PNOZorg. Raadpleeg de afspraken van jouw verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Hospice.

Verzekeringskantoor in Hemelum

Prefereer jij 1 op 1 contact inzake jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Hemelum. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist bespreekt je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hemelum