Loading...

Zorgverzekering Hellum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Hellum. Veel gekozen partijen zijn OHRA, FBTO, VGZ, Achmea, Menzis. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Matcht de actuele verzekering met jouw omstandigheden? Met behulp van een snelle zorgvergelijker kun jij direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals o.a. tandarts / tand. Overstappen van polis is binnen mum van tijd geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is soms gecompliceerd. Aspecten zoals SKGZ en Acceptatieplicht komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van Avéro Achmea of National Academic tot Ditzo en ZieZo. Hoe ontdek ik een passende verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Aan de hand van de zorgvergelijker vind je vlug en probleemloos een goede verzekering die matcht met je zorgbehoefte. Hulp nodig? Op deze website bekijk jij handige details over de eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Haren zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Hellum? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – en de speciale filters – zoek jij binnen enkele minuten welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Promovendum, Besured, HEMA is vaak een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-hellum


De beste zorgpolis in Hellum?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Everdingen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Univé, Bewuzt, Interpolis. Verderop ontdek je veel besproken onderdelen die jou verder op weg helpen. Met deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Braken of Klapvoet, maar ook Longpest en Syndroom van Gilbert. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering ben je welkom bij enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500). Het voordeel is een betaalbare verzekering. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Slochteren) of wellicht een onderwijsinstelling. Je krijgt een voordelige premie (korting van 5-10%). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hellum?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Hellum of omgeving. Let op: je doet dit veel rapper en duidelijker via het internet. Onderstaand bekijk je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 12 per jaar).
 7. Beslis over de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld Pro Life vergelijken) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Hellum?

Jouw basispakket betaalt een groot deel van de zorgkosten in Hellum. Daarmee staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen maar ook Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Revalidatiezorg, Logopedie. Check de voorwaarden van de huidige dekking en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar lees jij een aantal erkende zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Hellum wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: check even of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Groningen. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Hellum. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Hellum? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €75 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Hellum moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Er zijn nog meerdere soorten zorg in de buurt van Slochteren. Neem nou logopedie, podotherapie, diëtetiek, ergotherapie en ook psychologische zorg, audicien, apotheek, stoppen met roken, haptonomie. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij CZdirect of Pro Life. Bestudeer de kleine lettertjes van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Hoornvliestransplantatie.

Verzekeringskantoor in Hellum

Houd jij van persoonlijk contact inzake je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Hellum. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur inventariseert jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hellum