Loading...

Zorgverzekering Hellendoorn Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je switchen van zorgverzekering in Hellendoorn. Veel gekozen partijen zijn Menzis, VGZ, OHRA, FBTO, CZ. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Matcht de actuele polis met jouw omstandigheden? Via de snelle zorgvergelijker kan iedereen vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende dekkingen als manuele therapie plus tand. Overstappen van polis is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is nogal niet eenvoudig. Begrippen als Verplicht eigen risico of Gemoedsbezwaarden zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van AnderZorg of OZF tot bijvoorbeeld DSW en Salland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door een zorgvergelijker detecteer je direct en zonder problemen een geschikte verzekering die klopt met alle zorgwensen. Is het lastig? Hier lees je nuttige info met betrekking tot de basisverzekering, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, restitutiepolis. Zie ook meer over Hardenberg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Hellendoorn? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via de vergelijk module – met handige zoekfuncties – check jij direct welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot januari 2023. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, Besured, HEMA, Anderzorg is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-hellendoorn


Meest gekozen zorgpolis in Hellendoorn?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Europoort afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt, Univé. Op deze pagina tref je veel besproken aspecten die jou verder op weg helpen. Dankzij deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgadressen waar je terecht kunt. Met een restitutieverzekering kies je zelf je zorginstellingen voor problemen zoals Brandwond of Epstein-Barrvirus, echter ook Labyrinthitis en Waan. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een betaalbare premie. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra polis voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Hellendoorn) of via een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). In de regel betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hellendoorn?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Hellendoorn of omgeving. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker via internet. Hier check je een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. zes stuks per jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is OZF vergelijken) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Hellendoorn?

Jouw basisverzekering staat garant voor de meeste zorgkosten in Hellendoorn. Op die manier staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist en Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Dieetadvies. Bekijk de kleine letters van de actuele modules en controleer wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina check je enige gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Hellendoorn is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Let op: controleer goed of de assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Overijssel. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Hellendoorn. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via het basispakket. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Hellendoorn? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €40 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Hellendoorn moet wel een contract hebben met je verzekering. Ook vind je vele zorginstellingen in de regio Hellendoorn. Zoals diëtetiek, logopedie, kraamzorg, podotherapie en plastische chirurgie, haptonomie, apotheek, stoppen met roken, audicien. De vergoedingen zijn erg wisselend bij CZ of ONVZ. Bestudeer de afspraken van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Homeopathie.

Verzekeringskantoor in Hellendoorn

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak rondom een zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Hellendoorn. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon inventariseert jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hellendoorn