Loading...

Zorgverzekering Hekelingen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Hekelingen. Populaire keuzes zijn CZ, OHRA, Menzis, VGZ, Achmea. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Matcht jouw huidige polis bij jouw situatie? Aan de hand van onze handige zorgvergelijker kan men rap en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende modules zoals bijvoorbeeld alternatieve geneesmiddelen of huidbehandelingen. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes gedaan.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is tamelijk ingewikkeld. Zaken als Risicoselectie + Tandartsverzekering zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Promovendum of OZF tot o.a. FBTO en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een passende verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door onze zorgvergelijker vind je direct en makkelijk een goedkope verzekering die aansluit op alle individuele wensen. Problemen? Op deze pagina bekijk je praktische info ten aanzien van collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Lees ook alles over Hantumhuizen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Hekelingen? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. De vergoeding hangt o.a. af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels de zorgvergelijker – en de speciale filters – zoek je supersnel welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Extra veel voordeel op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum is vaak een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-hekelingen


De beste zorgpolis in Hekelingen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Espel afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis, Univé. Op deze pagina vind je enkele onderdelen die van belang zijn. Dankzij deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorgadressen waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor onder andere Amyotrofische laterale sclerose (ALS) of Echinokokkose, echter ook Malletvinger en Xerostomie. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een betaalbare verzekering. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra module voor brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Spijkenisse) of wellicht een school. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Soms is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hekelingen?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Hekelingen of in deze buurt. Handig: je doet dit veel rapper en nog effectiever via internet. Hierna lees jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (onder andere 27 stuks per jaar).
 7. Kies de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn Menzis vergelijken) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Hekelingen?

Jouw basisverzekering vergoedt de meeste zorgkosten in Hekelingen. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Medicijnen, Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek en tevens Ergotherapie, Verloskundige zorg, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg. Controleer de polisvoorwaarden van je huidige verzekeraar en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hierna bekijk je meerdere gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Hekelingen is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: trek even na of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Hekelingen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basisverzekering. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Hekelingen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €30 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Hekelingen zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Ook vind je allerlei zorginstellingen in de streek Spijkenisse. Zoals logopedie, diëtetiek, podotherapie, ergotherapie maar ook haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, audicien. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij FBTO en PNOZorg. Controleer de kleine lettertjes van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgverzekering Herstel en balans.

Verzekeringskantoor in Hekelingen

Houd jij van een “echt” gesprek inzake je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Hekelingen. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur checkt jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hekelingen