Loading...

Zorgverzekering Heiloo Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Heiloo. Dit kan o.a. naar CZ, VGZ, FBTO, Menzis, Achmea. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om het huidige contract goed door te nemen. Matcht deze actuele verzekering met jouw wensen. Geholpen door onze slimme zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld acupunctuur + preventieve zorg. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Snel overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is vaak gecompliceerd. Aspecten zoals Zorgverzekeringswet (Zvw) en Bestuursrechtelijke premie komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van De Amersfoortse of Pro Life tot bijvoorbeeld DSW en Zekur. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een geschikte polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Met behulp van een zorgvergelijker tref je snel en gemakkelijk een goede verzekering die past bij de behoeften. Hulp nodig? Hier vind jij makkelijke details ten aanzien van restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Hank zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Heiloo? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Met de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk je supersnel welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-heiloo


Populaire zorgpolis in Heiloo?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Erp afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, United Consumers, Univé, Bewuzt. Hierna bekijk je betekenisvolle onderdelen waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Arachnofobie of Hersentumor, echter ook Polyhydramnion en Toxoplasmose. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (maximaal €500). De reden hiervoor is lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Heiloo) of via een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Heiloo?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Heiloo of rondom deze plaats. Goed om te weten: het kan nog sneller en duidelijker d.m.v. internet. Hier lees jij een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 27 per jaar).
 7. Bepaal de uitkering voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld HEMA vergelijken) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Heiloo?

De basisverzekering vergoedt allerlei zorgkosten in Heiloo. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Logopedie, Verloskundige zorg. Inventariseer de kleine letters van je actuele modules om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar bekijk jij enkele populaire zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Heiloo wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Handig: trek even na of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Heiloo. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Heiloo? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €50 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Heiloo moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Er zijn nog allerlei soorten zorg in en rondom Heiloo. Onder andere: logopedie, kraamzorg, podotherapie, ergotherapie en haptonomie, psychologische zorg, apotheek, stoppen met roken, audicien. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij De Friesland en Pro Life. Check de condities van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Haarwerken.

Verzekeringskantoor in Heiloo

Prefereer jij 1 op 1 contact met betrekking tot een zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Heiloo. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Heiloo