Loading...

Zorgverzekering Heiligerlee Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Heiligerlee. Dit kan o.a. naar Achmea, FBTO, VGZ, Menzis, CZ. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is slim om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Klopt de bestaande polis met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van onze nuttige zorgvergelijker kan je snel en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals o.a. beweegzorg of medische hulp buitenland. Overstappen van polis is binnen 2 minuten geregeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is tamelijk ingewikkeld. Feiten zoals Gemoedsbezwaarde + Wet BIG vliegen je om de oren. Ze ontvangen je graag als klant, van CZ of Kiemer tot aan Interpolis en Univé. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Met behulp van een zorgvergelijker achterhaal je gelijk en moeiteloos een goedkope verzekering die in lijn is met de zorgbehoefte. Hulp nodig? Op deze pagina lees je praktische specificaties m.b.t. de eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Handel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Heiligerlee? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. D.m.v. de zorgvergelijker – en de speciale filters – bekijk jij snel welke organisatie in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot januari 2022. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Let wel: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg betreft vaak een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-heiligerlee


Betrouwbare zorgpolis in Heiligerlee?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Ermelo afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Univé, Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis. Op deze site lees je meer over een aantal aspecten die van belang zijn. Met behulp van deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorgadressen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Clinofobie of Genitaal retractiesyndroom, echter ook Niacinedeficiëntie en Ventrikelfibrilleren. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (max €500). Het pluspunt is een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra dekking voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Oldambt) of via een school. Jouw “win” is een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Heiligerlee?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Heiligerlee of ergens in de buurt. Maar dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever op internet. Hieronder check jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere achttien keer).
 7. Selecteer de uitkering m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is De Goudse vergelijken) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Heiligerlee?

De basisverzekering compenseert veel voorkomende zorgkosten in Heiligerlee. Daarmee ben je standaard verzekerd voor bijv. Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medicijnen, Medisch specialist en tevens Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Logopedie. Check de algemene voorwaarden van jouw huidige verzekering en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar bekijk je meerdere populaire zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Heiligerlee is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: loop na of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Groningen. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Heiligerlee. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Heiligerlee? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Dit is echter anders bij een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €50 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Heiligerlee moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je meerdere zorginstellingen in de buurt van Oldambt. Neem nou diëtetiek, logopedie, podotherapie, kraamzorg en ook psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, haptonomie, plastische chirurgie. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij FBTO of Salland. Bekijk de afspraken van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering GRZ.

Verzekeringskantoor in Heiligerlee

Geef jij de voorkeur aan face to face contact inzake jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Heiligerlee. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon controleert jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Heiligerlee