Loading...

Zorgverzekering Heilig Landstichting Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Heilig Landstichting. Dit kan o.a. naar Achmea, Menzis, OHRA, FBTO, VGZ. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Past de geldende zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Aan de hand van onze snelle zorgvergelijker mag ook jij vlug en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen als bijv. acupunctuur / manuele therapie. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is tamelijk moeilijk. Aspecten zoals Drempelinkomen en Zorgverzekeringsfonds zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of Kiemer tot bijvoorbeeld FBTO en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een gewoon goede verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels onze zorgvergelijker vind je rap en probleemloos een duidelijke verzekering die in lijn is met je zorgwensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk jij makkelijke details ten aanzien van eigen risico, restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Halsteren zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Heilig Landstichting? De premies van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Middels de polisvergelijker – inclusief handige filters – bekijk jij gelijk welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, HEMA, Anderzorg, Promovendum is doorgaans een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-heilig-landstichting


Betrouwbare zorgpolis in Heilig Landstichting?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Erm afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Univé, Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis. Hierna ontdek je een aantal begrippen die van belang zijn. Met behulp van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Anafylaxie of Incontinentie, en tevens voor bijv. Polydipsie en Separatieangst. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij minder zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (de max is €500). Het pluspunt is een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Groesbeek) of via een onderwijsinstelling. Je krijgt een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Heilig Landstichting?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Heilig Landstichting of in deze buurt. Handig: je doet dit veel rapper en nog effectiever via het internet. Hier tref je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld achttien stuks per jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen voor brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. De Friesland vergelijken) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Heilig Landstichting?

Jouw basispolis dekt veel voorkomende zorgkosten in Heilig Landstichting. Zo staat de verzekeraar garant voor onder andere Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Huisarts maar ook Wijkverpleging, Dieetadvies, Revalidatiezorg, Ergotherapie. Controleer de voorwaarden van je huidige modules en ontdek wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina check jij een paar gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Gelderland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Heilig Landstichting wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: inventariseer of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Gelderland. Is er geen contract? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Heilig Landstichting. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit het basispakket. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Heilig Landstichting? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €25 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Heilig Landstichting moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Ook vind je allerlei zorginstellingen in de regio Groesbeek. Onder andere: podotherapie, diëtetiek, logopedie, ergotherapie of ook stoppen met roken, haptonomie, apotheek, plastische chirurgie, psychologische zorg. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij De Goudse of Zilveren Kruis. Controleer de afspraken van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Zorgverzekering Griepvaccinatie.

Verzekeringskantoor in Heilig Landstichting

Heb jij het liefst 1 op 1 contact inzake je zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Heilig Landstichting. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist controleert je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Heilig Landstichting