Loading...

Zorgverzekering Heide Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je overstappen van zorgverzekering in Heide. Populaire keuzes zijn Achmea, CZ, OHRA, Menzis, FBTO. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om het huidige contract goed door te nemen. Klopt de actuele polis met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door de scherpe zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld acnetherapie + ergotherapie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is redelijk complex. Feiten zoals Zorgverzekeringswet + Zorgverzekeringsfonds zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van Avéro Achmea of PMA tot aan Interpolis en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een passende verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij een zorgvergelijker achterhaal je rap en moeiteloos een geschikte verzekering die past bij jouw behoeften. Problemen? Hier check jij handige informatie met betrekking tot de basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis. Zie ook meer over Haler zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Heide? De tarieven van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis verschilt per persoon. Het tarief komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Via onze vergelijker – en de speciale filters – check je snel welke organisatie in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot uiterlijk 31 januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured is vaak een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-heide


De beste zorgpolis in Heide?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Eppenhuizen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Hieronder vind je betekenisvolle factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je terecht kunt. Met een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor aandoeningen als Contactdermatitis of Hartfalen, echter ook Landziekte en Transpositie van de grote vaten. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een lagere premie. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra module voor fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Venray) of mogelijk een opleiding. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). In de regel is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Heide?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Heide of in een omliggende plaats. Tip: je doet dit veel rapper en nog effectiever via internet. Op deze pagina tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere zes behandelingen).
 7. Kies de uitkering t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. CZdirect vergelijken) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Heide?

Jouw basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Heide. Zodoende ben je standaard verzekerd voor onder andere Ziekenhuis, Medisch specialist, Huisarts, Ziekenvervoer en tevens Logopedie, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Wijkverpleging. Bekijk de voorwaarden van je huidige polis en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina check je een paar vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Heide is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: loop na of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Limburg. Is er geen contract? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Heide. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basispolis. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Heide? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €75 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Heide zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Er zijn nog een aantal soorten zorg in de regio Venray. Onder andere: diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg, logopedie en ook psychologische zorg, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, audicien. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Ditzo of National Academic. Bekijk de condities van de polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering GGZ zonder opname.

Verzekeringskantoor in Heide

Heb jij het liefst 1 op 1 contact met betrekking tot je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Heide. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou omtrent pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider bekijkt jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Heide