Loading...

Zorgverzekering Hegelsom Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Hegelsom. Veel gekozen partijen zijn VGZ, FBTO, OHRA, CZ, Achmea. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Klopt jouw actuele dekking met wat jij belangrijk vindt? Via een nuttige zorgvergelijker kun jij direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende modules als bijv. chiropractie / tand. De overstap is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Snel overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is soms moeilijk. Begrippen als Gecontracteerde zorg en College voor Zorgverzekeringen komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van AnderZorg of ONVZ tot Delta Lloyd en Univé. Hoe ontdek ik een aantrekkelijke verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van de zorgvergelijker bekijk je snel en moeiteloos een goede verzekering die klopt met je behoeften. Problemen? Hier lees jij nuttige gegevens m.b.t. de basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Of klik meteen verder naar Haelen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Hegelsom? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De hoogte van de premie hangt af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Middels de polisvergelijker – en de speciale filters – check je supersnel welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2022tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-hegelsom


De beste zorgpolis in Hegelsom?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Enumatil afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Univé, Bewuzt, United Consumers, Interpolis. Op deze pagina tref je een aantal aspecten die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor problemen zoals Bloemkooloor of Focomelie, en tevens voor bijv. Nefrotisch syndroom en Zweepslag. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een aantrekkelijke prijs. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra dekking voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Horst aan de Maas) of soms een school. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hegelsom?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Hegelsom of ergens in de buurt. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever via het internet. Hier tref je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 12 behandelingen).
 7. Kies een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. Bewuzt vergelijken) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Hegelsom?

Jouw basispakket vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Hegelsom. Hiermee ben je standaard verzekerd voor zaken als Bloedonderzoek, Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenvervoer maar ook Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Logopedie. Inventariseer de condities van jouw huidige verzekeraar en controleer wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder vind je enige gebruikelijke zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Hegelsom wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: controleer goed of je verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Limburg. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Hegelsom. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Hegelsom? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €60 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Hegelsom moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Er zijn nog allerlei zorgbedrijven in de streek Horst aan de Maas. Neem nou diëtetiek, ergotherapie, podotherapie, kraamzorg maar ook plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken, audicien, haptonomie. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij CZ of PMA. Controleer de afspraken van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Gezondheidspsycholoog.

Verzekeringskantoor in Hegelsom

Geef jij de voorkeur aan face to face contact t.a.v. een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Hegelsom. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider bekijkt je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hegelsom