Loading...

Zorgverzekering Heerhugowaard Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Heerhugowaard. Veel gekozen partijen zijn Menzis, OHRA, CZ, VGZ, FBTO. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om jouw huidige polis goed door te nemen. Past deze geldende polis met jouw behoeften? Aan de hand van de nuttige zorgvergelijker kan jij nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals o.a. tand en EHBO-advies. Overstappen van polis is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is tamelijk ingewikkeld. Feiten zoals Basisverzekering of Wmo vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van De Amersfoortse of OZF tot bijvoorbeeld FBTO en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een gewoon goede verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via deze zorgvergelijker bekijk je gelijk en gemakkelijk een duidelijke verzekering die klopt met jouw zorgwensen. Hulp nodig? Op deze pagina lees je nuttige details ten aanzien van collectieve zorgverzekering, eigen risico, restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Haaksbergen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Heerhugowaard? De premies van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – tref je supersnel welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg is meestal wel een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-heerhugowaard


Populaire zorgpolis in Heerhugowaard?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Emmen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Univé, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Verderop ontdek je enkele onderdelen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorginstellingen voor o.a. Anti-sociale gedragsstoornis of Fantoompijn, maar ook Opportunistische infectie en Teratogeen. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500). Jouw “win” is een minder hoge premie. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra polis voor brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Heerhugowaard) of mogelijk een vereniging. Je ontvangt korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). Soms liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Heerhugowaard?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Heerhugowaard of in deze buurt. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en duidelijker via het internet. Hier lees jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 750).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (onder andere 9 stuks per jaar).
 7. Selecteer de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn VvAA ziektekostenverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Heerhugowaard?

De basispolis compenseert de meeste zorgkosten in Heerhugowaard. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg. Inventariseer de kleine letters van de huidige verzekering om te zien wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar spot jij enige gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Heerhugowaard wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: inspecteer of je verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Heerhugowaard. Hoe zit het met de dekking? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Heerhugowaard? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €55 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Heerhugowaard is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Er zijn nog een aantal zorginstanties in de buurt van Heerhugowaard. Neem nou ergotherapie, podotherapie, logopedie, kraamzorg en ook apotheek, stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij HEMA of Zorg en Zekerheid. Bekijk de kleine lettertjes van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Gehoorapparaten.

Verzekeringskantoor in Heerhugowaard

Prefereer jij persoonlijk contact inzake je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Heerhugowaard. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige controleert je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Heerhugowaard