Loading...

Zorgverzekering Heerenveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je overstappen van zorgverzekering in Heerenveen. Dit kan o.a. naar Menzis, Achmea, CZ, FBTO, VGZ. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Matcht de actuele zorgverzekering met jouw wensen. Via onze nuttige zorgvergelijker kan jij direct, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende modules zoals o.a. steunzolen / huidtherapie. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is redelijk ingewikkeld. Begrippen als Tweedelijns zorg en Woonlandpakket zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van Promovendum of Kiemer tot bijv. Ik en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door deze zorgvergelijker detecteer je direct en makkelijk een goede verzekering die spoort met alle wensen. Hulp nodig? Op onze website check je makkelijke info over de naturapolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Huins zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Heerenveen? De tarieven van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Met ons vergelijk script – met uitgebreide functies – bekijk jij binnen 1 minuut welke partij de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-heerenveen


De beste zorgpolis in Heerenveen?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Elst afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van United Consumers, Univé, Interpolis, Bewuzt. Op deze site tref je een aantal begrippen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Met een restitutieverzekering kun je naar alle zorginstellingen voor aandoeningen als Autoseksualiteit of Eetbuienstoornis, echter ook Parfumallergie en Pseudologia fantastica. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een goedkopere verzekering. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Heerenveen) of wellicht een opleiding. Het voordeel is een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Heerenveen?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Heerenveen of in deze buurt. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever via internet. Hier lees je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (onder andere 6 per jaar).
 7. Kies een vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn Univé ziektekostenverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Heerenveen?

De basispolis dekt veel zorgkosten in Heerenveen. Op die manier worden kosten gedekt van bijv. Huisarts, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medisch specialist. Echter ook Logopedie, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie. Bekijk de algemene voorwaarden van de actuele dekking en ontdek wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop lees jij een paar gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Heerenveen is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: inventariseer of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Heerenveen. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basispolis. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Heerenveen? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €65 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Heerenveen moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er een aantal soorten zorg in en rondom Heerenveen. Neem nou ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, logopedie of ook apotheek, haptonomie, audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Kiemer en ZieZo. Bekijk de afspraken van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ).

Verzekeringskantoor in Heerenveen

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak omtrent een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Heerenveen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige controleert jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Heerenveen