Loading...

Zorgverzekering Heemserveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Heemserveen. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, CZ, Achmea, FBTO, OHRA. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Past jouw geldende zorgverzekering nog met jouw situatie? Via onze praktische zorgvergelijker kan je vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende dekkingen als bijv. ergotherapie / huidbehandelingen. Het overstappen is binnen mum van tijd gedaan.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Hulp bij overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is nogal complex. Termen als Combinatiepolis of Zorgpremie zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van C4Me of Pro Life tot o.a. De Goudse en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een aantrekkelijke polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Aan de hand van de zorgvergelijker tref je vlug en probleemloos een goedkope verzekering die aansluit op jouw behoeften. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind je makkelijke adviezen aangaande de collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Grou zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Heemserveen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. De kostprijs komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – check je binnen 1 minuut welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Let wel: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-heemserveen


Betrouwbare zorgpolis in Heemserveen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Elp afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van United Consumers, Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis. Hieronder bekijk je nuttige onderdelen waar je zeker op moet letten. Met deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners voor bijvoorbeeld Atheroomkyste of Klierkoorts, en tevens voor bijv. Kleptofobie en Syndroom van Ehlers-Danlos. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij een stuk minder zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (de max is €500). Het pluspunt is een goedkopere verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra polis voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, je gemeente (Hardenberg) of juist een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Heemserveen?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Heemserveen of in een omliggende plaats. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger online. Hierna check jij een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (onder andere 36 per jaar).
 7. Beslis over de uitkering aangaande brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is Promovendum ziektekostenverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Heemserveen?

Jouw basisverzekering dekt veel voorkomende zorgkosten in Heemserveen. Hiermee ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek, Medisch specialist en tevens Ergotherapie, Dieetadvies, Logopedie, Gehandicaptenzorg. Bekijk de algemene voorwaarden van jouw huidige polis om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Op onze website vind je een paar algemene zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Heemserveen wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: controleer goed of je verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Overijssel. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Heemserveen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via het basispakket. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Heemserveen? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van een paar tientjes per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Heemserveen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Ook vind je velerlei zorginstanties in de gemeente Hardenberg. Zoals podotherapie, kraamzorg, logopedie, ergotherapie of ook haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien, apotheek. De dekkingen zijn erg wisselend bij HEMA of Promovendum. Check de voorwaarden van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Gebitsprothese gedeeltelijk.

Verzekeringskantoor in Heemserveen

Heb jij het liefst face to face contact inzake de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Heemserveen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Heemserveen