Loading...

Zorgverzekering Heeg Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Heeg. Populaire keuzes zijn Menzis, Achmea, FBTO, VGZ, CZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Klopt de actuele dekking bij jouw situatie? Via de snelle zorgvergelijker kan je nu, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende modules zoals bijvoorbeeld tandheelkundige hulp plus orthodontie. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering op maat is vaak gecompliceerd. Termen als Zorginstituut Nederland + Zvw zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van ZorgDirect of Pro Life tot bijv. CZdirect en Zekur. Hoe ontdek ik een voordelige polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Met behulp van de zorgvergelijker vind je direct en zonder problemen een betrouwbare verzekering die in lijn is met jouw zorgbehoefte. Problemen? Op deze pagina lees jij handige info met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Groot-Ammers zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Heeg? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Middels de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – spot jij binnen 1 minuut welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured, HEMA is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-heeg


Veel gekozen zorgpolis in Heeg?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Ellecom afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Op deze pagina vind je nuttige onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutiepolis kies je zelf je zorginstellingen voor onder andere Amok of Drapetomanie, echter ook Paranoïde schizofrenie en Waterwrat. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (de max is €500). Jouw “win” is een betaalbare polis. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra polis voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Súdwest-Fryslân) of via een hogeschool / universiteit. Je ontvangt korting op de premie (korting van 5-10%). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Heeg?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Heeg of ergens in de buurt. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en gemakkelijker online. Hier check jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 36 stuks per jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is OZF ziektekostenverzekering) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Heeg?

De basisverzekering compenseert veel zorgkosten in Heeg. Zo staat de verzekeraar garant voor bijv. Medisch specialist, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer en tevens Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Controleer de condities van je huidige dekking en ontdek wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Op deze pagina vind je enige vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Heeg is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: controleer goed of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Heeg. Wordt dit gedekt? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Heeg? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €30 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Heeg moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei soorten zorg in de buurt van Súdwest-Fryslân. Neem nou logopedie, kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie of audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Besured of Promovendum. Bestudeer de voorwaarden van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Fysiotherapie vanaf 18 jaar.

Verzekeringskantoor in Heeg

Heb jij het liefst persoonlijk contact rondom jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Heeg. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou rondom verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist controleert de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Heeg